Nyt on parasta vadelma-aikaa! Olen monta päivää jo maistellut mielessäni kääretorttua kermavaahdon ja tuoreiden vadelmien kera. Niitä kypsyy joka päivä lisää ja tässä on koitettu saada satoa talveksi talteen. Mutta on niitä herkuteltu suoraan pensaastakin yllin kyllin. Varsinkin meidän perheen pienin, hän ei tiedä ehkä mitään parempaa maailmassa kuin marjat!
Olin aiemmin ostanut valkosuklaata ja pistaasipähkinöitä tehdäkseni näitä Pistaasinamuja, mutta muutinkin mieleni ja yhdistin nämä herkut. Päällystin kääriksen valkosuklaakermalla ja pistaasipähkinärouheella.
Kääretorttu
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa muna-sokerivaahtoon.
- Kaada leivinpaperin päälle pellille.
Paista 225 / 6-8 minuuttia.
Täyte ja kuorrutus
2 dl kuohukermaa
2-4 dl vadelmia
sokeria, vanilliinisokeria
60g valkosuklaata
2 dl pistaasipähkinää rouhittuna
- Vaahdota kerma ja mausta se sokereilla. Ota puolet toiseen kulhoon.
- Levitä kermavaahto kääretorttupohjalle, ripottele marjat päälle. Rullaa ja kääri leivinpaperiin, anna jähmettyä jääkaapissa 30-60 minuuttia.
- Sulata valkosuklaa ja sekoita se loppuun kermavaahton. Levitä kääretortun päälle, ripottele pinnalle pistaasipähkinärouheet.
(saat ne rouhittua kätevästi kun pistät pähkinät pakastuspussiin ja kaulimella murskaat menemään.)
Nämä tekemäni käärikset ei ikinä mun leivontahistoriassani ole näyttäneet muulta kuin tälläiseltä litsahtaneelta pötköltä! :D Mutta onneksi maku korvaa ulkonäön puutteet, tämä menikin aika nopeasti kun minä ja 4 poikaa tähän kävi käsiksi!
Nautitaan tuoreista marjoista kun vielä voidaan! Kohta on talvi ja nämä hetket vain ihania muistoja.. :)
Hienosti koristeltu ja ihanasti yhdistety hienot maut. Nam!!!
VastaaPoistaKiitos. Tämä oli hyvää, tuoreita vadelmia ei voita mikään! :)
PoistaTosi hyvännäköistä kääretorttua :) Vadelmat ovat kyllä aivan ihania marjoja! Nam :)
VastaaPoistaKiitos! Ne on ihania, ehdottomasti lempimarjani! :)
PoistaEnpä ole ikinä nähnyt kauniimpaa kääretorttua! Ja uskon että on hyvää! Sitä on kyllä leivottava :)
VastaaPoistaKiitos kauniista sanoista, JasminCook! Hyvää oli kyllä, tuoreet vadelmat sopivat täydellisesti makean valkosuklaan kanssa ja pistaasit toivat kivaa rösöisyyttä ja suolaisuutta. Nam!! :)
PoistaTässä on kaikki esikoisen suosikki ainekset, joten pakko kokeilla :). Kauniit kuvat!
VastaaPoistaSuosittelen kokeilemaan! Kiitos. :)
PoistaNam, varmasti herkullista! Nätti koristelukin. :)
VastaaPoistaKiitos. Kyllä, hyvää oli. Rakastan pistaasia ja se on tosi toimiva tuon valkosuklaan kanssa. :)
PoistaKiitos reseptistä! :) Tein tuota äidilleni synttärilahjaksi. Tosi hyvää ja mikä tässä tapauksessa tärkeintä, äitinikin tykkäsi, samoin isäni. Pitää kyllä ottaa tuo resepti talteen. Vois tehdä toistekin, on niin ihanan tasapainoinen yhdistelmä tuo vadelma, valkosuklaa ja pistaasipähkinät. Ei liikaa makeutta eikä kirpeyttä. Täytteen / kuorrutteen aattelin tehdä kyllä jatkossa tuplana tai 1,5-kertaisena, kun itse olen sellainen mössöjen ystävä :D Tykkään kaikessa, että on tosi paljon täytettä.
VastaaPoistaOlipas ihana kuulla että lahja oli pidetty, lämmittää bloggaajan mieltä. :)
PoistaTotta että tuplatäyte olisi ihanaa, pidän kanssa runsaista täytteistä!