Halva-omenarahkapiirakka



Olen tällä viikolla hävittänyt omenoita soseisiin, syömiseen, soseisiin, syömiseen ja nyt tähän piirakkaan. Eikä ne omenat loppuneet vieläkään, muutama idea olisi niiden varalle joista sitten myöhemmin.. 

Ohje on sama kuin aiemmassa mustikkapiirakassa. Kauhean kiva ohje kun kaikki vaan sekoitellaan, ei vatkaamisia.
 Vuosia sitten leivoin ohjeella aina omenapiirakkaa, jätin tarkoituksella kanelin pois ja terästin piirakan Vana Tallin-liköörillä. Tällä kertaa piirakka sai väliinsä vaniljahalvaa jonka maku korostui piirakan ollessa jääkaappikylmää!




Halva-omenarahkapiirakka
(1 pelti)

8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
250g voita
2 dl vaniljajogurttia
2 munaa

Omenaviipaleita
250g Vaniljahalvaa

- Sekoita kuivat aineet, lisää sula voi ja jaa seos kahteen osaan. 
- Lisää toiseen osaan vaniljajogurtti ja munat, levitä pellille leivinpaperin päälle. 

Lado omenat ja ripottele vaniljahalva päälle. 

Sekoita keskenään
500g maitorahkaa
1 dl sokeria (halutessasi, laita kaksi)
2 munaa
2 tl vanilliinisokeria
(1-2 tl likööriä)

- Lisää seos pellille. Ripottele pinnalle muruseos. 

Paista 200-asteessa 30-40 minuuttia

Parhaimmillaan jääkaappikylmänä!

6 kommenttia:

  1. Tässä halvan maku erottui hirmu hyvin, jääkaappikylmänä varsinkin. Maukasta oli. :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköistä ja halva antaa hyvää lisämakua.:) Meillä ei tänä vuonna ole omenanhävitysongelmia. Omenapuut pitävät lepovuotta eikä omenoita tule kuin juuri sen verran, että itse jotenkin niillä pärjää. Ehkä ensi vuonna taas pähkäillään, mihin kaiken sadon saa kulumaan.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halva maistui tässä tosi hyvin. Omenan maku jäi vähän miedommaksi vaikka sitä oli tosi paljon, mutta ehkä siihen vaikutti myös se että kaneli jäi pois.
      Me tuotiin virosta omenat, täällä kotona ei omenapuita olekaan. Laatikollinen tuotiin ja harmittelin ensin että tuli tuotua liian vähän mutta nyt olen jo vähän toista mieltä, nuo ei lopu koskaan! :D

      Poista
  3. Hei, mä haluaisin tietää mihin toi toinen jauho voi seos laiteta kun toisee puolee sekoitetaan bogurtti ja munat.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Se on tuo viimeinen " ripottele pinnalle muruseos" -kohta. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...