Jos joku yhdistelmä on ihanaa, niin se on appelsiini ja suklaa. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Sitä en vain käsitä, kuinka en ole koskaan tullut yhdistäneeksi noita kahta mousseen? Onneksi kuitenkin kakkutaikuri Marsipaanipossu oli yhdistänyt, poimin ohjeen oitis talteen ja tein esikoisen suklaakakun väliin sitä täytteeksi. Ohje vilahtikin jo kakkupostauksessa mutta laitan tämän vielä tänne omalle paikalle, erikseen esiteltynä. ;)
Appelsiini-suklaamousse
( 1 täyteväli 18-20 cm:n kakkuun )
150g maustamatonta tuorejuustoa
½ rasiaa appelsiinimarmeladia
n. ½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 keltuainen
1.5 dl kermaa
100g tummaa suklaata
50g fazerin sinistä suklaata
- Vaahdota kerma. Sulata suklaat.
- Sekoita keskenään tuorejuusto, siivilän läpi paineltu appelsiinimarmeladi, sokerit ja keltuainen. Lisää suklaa ja vaahdotettu kerma.
Vinkki! Lisää kermavaahto seokseen viimeisenä, ensin muutama ruokalusikallinen ja sitten loput.
Jos suklaa on vielä lämmintä ja sen kaataa kerralla kerman joukkoon, suklaa reagoi lämpötilan muutokseen jähmettymisellä ja se saattaa aiheuttaa kokkaroitumisen.
Namskis, kuulostaa aika makosalle, moon aika perso nuille mousseille! <3
VastaaPoistaAikas makoisaa tämä oli. Suunnittelin seuraavaan kakkuun laittavani tätä päälle, ihanan appelsiinista suklaata.. :)
PoistaKohta pitää hipsiä jääkaapille katsomaan mitä sieltä söisi. Harmi, kun ei siellä kuitenkaan tuollaisia herkkuja ole. Appelsiini ja suklaa on täydellinen yhdistelmä. Ja vielä moussen muodossa, nam!:)
VastaaPoistaNe on ihana pari! Mousse on ihanaa, tuo fazerin sininen tuo vielä mousseen ihanaa pehmeyttä.
PoistaTälläisiä ansoja ei voi jättää illaksi jääkaappiin :D
Tätä pitää kyllä kokeilla. ;) Tuliskohan appelsiinituorejuustosta tarpeeksi makua, jos jättäis ton hillon pois... Voi olla että ei, mutta vois kuitenkin testata. =D
VastaaPoistaAlkuperäisessä, Marsipaanipossun ohjeessa oli käytetty appelsiinituorejuustoa. Itse otin tuon marmeladin tähän kun en periaatteestakaan osta valmiiksi maustettuja tuorejuustoja ;)
PoistaKokeile ja kerro kuin kävi. :)
Appelsiini ja suklaa sopivat toisiinsa todella hyvin!
VastaaPoistaNiin sopii, nam! :)
Poista