En ole vieläkään löytänyt sellaista suolaista piirakkaa, joka olisi ehdoton suosikkini ja herkku ylitse muiden! Mutta täytyy sanoa että tässä mentiin jo aika lähelle. Hyvässä piirakassa on maukas ja mehevä täyte, täytteissä ei saa mennä liiallisuuksiin. Muutama hyvä, se riittää --> ei sillisalaatteja! Piiras ei saa olla liian rasvainen, unohtamatta herkullista pohjaa..
Kodin kuvalehden Parhaat piiraat-kirjasta löytyi hyvältä kuulostava sienipiirakka jonka muuttelin lohiversioksi ja tein oman ranskankermalisäykseni. Ihan mielettömän hyvää, suosittelen ohjetta lämpimästi!
Avasin muuten Piirakkapohjat-kategorian, josta löytyy nyt kaikki pohjavaihtoehdot näppärästi.
Kylmäsavulohipiirakka
1 annos:
Timjamilla maustettu piirakkapohja (linkki)
Täyte:
150g kylmäsavulohta
1 pieni punasipuli
½ punainen paprika
1-2 valkosipulinkynttä
mausteet: ripaus suolaa, pippuria myllystä, ripaus cayennejauhetta
1 tl timjamia
½-1 punttia tuoretta tilliä
2 dl kuohukermaa
1 dl ranskankermaa
3 munaa
2 dl juustoraastetta
- Valmista pohja ohjeen mukaan ja painele vuokaan.
-Riko kulhoon munat ja sekoita joukkoon kermat ja mausteet. Pilko täytteen ainekset, ja ripottele puolet kalasta piirakkapohjalle. Lisää loput munaseokseen, puolet juustoraasteesta ja kaada vuokaan.
- Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Ai pikkuisen tuli nälkä :D!
VastaaPoistaSitten ei auta muu kuin alkaa leipoa piirakkaa ;)
PoistaIhanan herkullisen näköinen...kivasti antaa tilli väriä:).
VastaaPoistaTotta, tilli oli vielä sellaista vahvaa kruunutilliä virosta. Tosi hyvä ja vahva maku, taloon leijaili huumaava tuoksu kun piirakan otti uunista. Kylmäsavulohi ja tilli, voiko olla parempaa? ;)
Poistaoi,tämän täytyi olla herkkua..näyttää äärimmäisen hyvältä =P
VastaaPoistaÄärimmäisen hyvää tämä olikin! Tähän piirakkaan ei varmasti kyllästyisi vaikka tekisi kuinka usein. :)
Poista