Tähän ruokaan lähti idea lantusta. Ostin lanttupalan ajatuksenani rouskutella se ihan vaan tikuiksi pilkottuna. Muutinkin mieleni kun löysin kaapin ylähyllyiltä raastinraudan. Raastoin palasen ja ai että kuinka hyvää se oli! Tuli ihan kouluajat mieleen. :D Seuraavana päivänä ostin kaupasta ison lantun ja tein jälleen raastetta, tällä kertaa porkkanan kera mehevyyttä ja makeutta tuomaan.
Raasteet ovat älyttömän vatsaystävällisiä, vähähiilarisia ja mikä kaikkein parasta: edullisia! Edullisella linjalla mennään myös ruuassa. Koska tuo lanttu nyt toi mieleeni sen koulun, niin tein ruuaksi makaronilaatikon kaurapastalla.
Kaurapastavuoka
( suuri määrä)
500g Kaurapastaa
900g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 iso porkkana
2 valkosipulinkynttä
1 litra maitoa
3 munaa
Mausteet: suola, yrttinen pippurimausteseos, ripaus chilijauhetta, paprikajauhe
- Keitä kaurapasta.
- Kuori ja pilko sipulit, raasta porkkana. Paista ja mausta jauheliha ja sipulit, lisää loppuvaiheessa myös porkkanaraaste. Valuta kaurapastasta vesi (sen ei tarvitse kiehua ihan kypsäksi saakka) ja kaada uunivuokaan. Lisää paistettu jauheliha ja sekoita joukkoon.
- Riko munat kulhoon ja lisää maito, mausta ja kaada uunivuokaan.
Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Lantturaaste
1 lanttu
1-2 porkkanaa
sitruunanmehua
- Raasta lanttu ja porkkana, sekoita ne keskenään kulhoon. Ripsauta pinnalle hieman sitruunanmehua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)