Tuli ostettua pitkästä aikaa hevosen savupaistia. Se on poron lisäksi ehdoton suosikkini, lihan oma maku on niin hyvä että se ei paljoa muuta tarvitse rinnalleen. Muutaman hyvän raaka-aineen ja se on siinä.
Jotta ei koko paketillista tulisi syötyä vain leivän tai salaatin päällä ripoteltuna ( tai syötyä sellaisenaan suoraan paketista..) päätin tehdä suolaisen piirakan. Yleensä niitä tulee tehtyä vain juhliin tai kun tulee vieraita, mutta voisin vaikka vannoa että erityisen hyvää tämä on ihan tavallisena arkipäivänä päiväkahvin kera.
Pieni ripaus juhlaa, tavalliseen ja harmaaseen syyspäivään.
Piirakkaan valitsin viimeksi oikein hyväksi osoittautuneen piiraspohjan, timjamin korvasin ripauksella cayennejauhetta ja tämän täytteen kera kokonaisuus oli oikein hyvä ja mehevä. Savuheppa oli ostettu Takaladolta josta olen aiemminkin kirjoitellut. Paikan ainoa huono puoli on että se on niin kaukana, ihan joka viikko siis ei tule käytyä. ;)
Savuheppapiirakka
( 26-28cm vuoka )
1 annos:
Täyte:
200g hevosen savupaistia
1 pieni punasipuli
½ punainen paprika
100g fetajuustokuutioita
1 valkosipulin kynsi
½ dl persiljasilppua
mustapippuria myllystä, ripaus cayennejauhetta
100g ranskankermaa
2 dl juustoraastetta
2dl maitoa
3 munaa
- Valmista täyte ohjeen mukaan ja painele piirasvuokaan.
Pilko täytteen ainekset, lisää mausteet, ranskankerma ja juustoraaste. Sekoittele ainekset tasaiseksi ja levitä piirasvuokaan.
- Vispaa maito ja munat tasaiseksi ja kaada seos piirasvuokaan täytteiden päälle.
Paista 200 asteessa 30 minuuttia.
Näyttää hyvältä ja toi sydänvuoka on tosi kiva! :)
VastaaPoistax Sarina
Erilaisilla vuokia käyttämällä saa kivasti vaihtelua piirakoiden ulkonäköön. Olen saanut tuon vuokan lahjaksi ja pidän siitä kovasti :)
PoistaIhanat täytteet, heppa on herkkua! :)
VastaaPoistaSe on. Täytteet olivat meidänkin mieleen, kun sen tekee näin että ranskankerma ja juustoraaste sekoitetaan aineksien joukkoon ja vasta pinnalle kaadetaan munakerma/ tai maito, niin saadaan mehevä täyte. :)
PoistaKuullostaa hyvältä. :)
Poista