Mutakakku / Mud cake

Mietitkö mitä leipoisit isänpäiväksi? Suussasulava mutakakku voisi olla monelle isällekin mieluinen, päälle lempimarjoja ja kermavaahdon kera tarjottuna. Kuka tätä voisi vastustaa?

Tämä mutakakku ei mene meidän isänpäivän pöytään sillä tämä on tuhottu jo viime viikonloppuna. Tein tämän päivää ennen jääkaappiin odottelemaan, ja kuten kuvista näkee kakku oli aika tiivis joka ei suinkaan ole mutakakun tarkoitus. Vaan sen pitäisi olla ihanan pehmeää ja taikinamaista sisältä.. Unohdin kakun 5 minuuttia ylimääräistä uuniin, meidän uunin mukaan se 15 minuuttia on kaikkein paras paistoaika.
Kakkuun ehtii tulla kiinteä pinta ja reuna, mutta sisältä se on pehmeää suklaaunelmaa. 



(jääkaappikohmeinen vähän ylipaistunut mutakakkuni)


Mutakakku
(26cm vuoka)

200g tummaa suklaata
200g voita
4 kpl munia
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Lisäksi: marjoja, kermavaahtoa

- Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. 
- Vaahdota munat ja sokeri oikein kuohkeaksi vaahdoksi. 
- Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muna-sokerivaahtoon yhdessä voisulan kanssa. 
Kaada voideltuun vuokaan, paista uunin alatasossa
200 asteessa 15-20 minuuttia




10 kommenttia:

  1. Mutakakku on niin hyvää. Meillä mutakakku aina häviää lautaselta melko nopeaa. Kaikki meillä tykkää siitä. Aina mutakakku ei onnistu ehkä parhaimmalla tavalla, mutta hyvää se yleensä on, vaikka se on hieman liian "kypsää". =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei ole turhaan ihmiset tätä hehkuttaneet. Kakku on aivan ihanaa! Vaikka kypsemmäksi meneekin niin hyvää se on silti, eikä ole äkkimakeaakaan. Meillä kanssa häviää aikas pian tälläinen kakku :D

      Poista
  2. Tämä herkku pelastaa harmaimmankin päivän!:)

    VastaaPoista
  3. Oi oi... tämä on myös yksi lemppareistani, ihanaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niin hyvää. Jäi kyllä vakkarilleivonnaisiin meillä. :)

      Poista
  4. Mutakakku on herkkua. Itse en ole vielä koskaan tehnyt, mutta se valmis pakastekakkukin on tosi hyvää. Kokeilulistalla kuitenkin on itse tehtykin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tekemään, ei muuten ole kovin montaa vaihettakaan. Kakkupohja jossa sulaa suklaata. =) On niin nopsa tehdä kun ei ole uunissakaan kuin vartin, tiedän että tulee tehtyä jatkossakin usein. Päihittääköhän jopa pannukakun..? ;)

      Poista
  5. Mutakaku on kyllä hyvää....ihantällä ohjeella en ole tehnyt, joten kokeillaapa. oliskohan tämä hieman pehmennyt pienetä mikrolämmityksestä??? Minä tahon aika usein paistaa liian kypsiksi mutakakut.... vaikka aika valuvasta sisuksesta tykkäänkin. Vaan eipä olla niin kranttuja...onneksi kaikki tulee yleensä syötyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä tosi hyvää, meillä tykkäsi koko porukka. Ohje oli muistaakseni Fazerin. Mikrolämmitys olisi voinut vähän pehmentää kakkua, ei tullut mieleen. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...