Moni on varmasti huomannut että olen kahvikakkufani? Tässä teille minun suosikkikahvikakkuni jouluksi. Sitä on leivottava joka joulu, ja jos olen antanut kahvikakkuja lahjaksi hyvin usein valitsen tämän kakun. Kakussa maistuu ihanasti kaikki joulun mausteet sekä fariinisokeri. Ja mikä parasta, tämä on sellainen ohje jossa todellakin kaikki ainekset vain sekoitetaan yhteen!
Kakun ohje on todella vanha, opiskelin aikoinaan eräässä oppilaitoksessa jossa tätä perinnekakkua leivottiin joka joulu kymmeniä ja taas kymmeniä.. Niitä tilattiin ja niitä tarjottiin koulun kahvituksissa. Eihän kakku silloin tuntunut miltään, se oli vain tylsä kahvikakku jota piti leipoa koko ajan :D
Vuosia myöhemmin kaivoin ohjeen entisiltä opiskelukavereiltani ja kakku on pysynyt visusti jouluperinteissäni.
Joulukakku
( iso kahvikakkuvuoka )
450g fariinisokeria
300g vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl soodaa
1/4 tl suolaa
2dl piimää
2 munaa
100g voisulaa
- Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään. (käsin saat parhaiten).
- Lisää joukkoon piimä, munat ja voisula. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun & jauhotettuun kahvikakkuvuokaan.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia
Kakku säilyy hyvin!
Kaksivuotiaamme sai mitata mausteet. Aivan ihana tuoksu lähtee näistä kaikista yhdessä. <3
Hei näitähän mä teen sinne myyjäisiin! Ei mene kauheasti aikaa leipomiseen, kun perjantai on muutenkin aika kiireinen :) Suuren suuri kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaHyvä idea Anu, nämä on justiinsa hyvät leivonnaiset myyjäisiin helppouden takia ja jouluisen maun vuoksi.
PoistaMuista mainita että säilyy erittäin hyvin, maku paranee päivä päivältä! :)
Täytyy muistaa laittaa merkintä :) Oon tässä tuskaillut, kun täytyisi etsiä sopivia kakkuohjeita, mutta onneksi tämä ratkesi näin helposti!
PoistaEnsimmäinen kakku on uunissa. Ainakin taikina oli älyttömän hyvää!
PoistaJouluisen ja herkullisen kuuloista! =)
VastaaPoistaSitä tämä on, jouluista ja niin herkullista. Kotiin tulvahti ihana tuoksu kun otin kakun pois uunista :)
PoistaTykkään kanssa perinteisistä, joskus niitäkin tulee kokeiltua eri versioin mutta alkuperäinen on aina alkuperäinen.
VastaaPoistaKerrohan sitten mitä pidit kakusta. Tämän maku paranee aina vanhetessaan, aion ottaa tästä palan sekä taatelikakusta palan sulamaan päivää paria ennen joulua, saa herkutella sitten joulun aikaan hyvin maustuneista kakuista :)
Täällä myös yksi kahvikakkufani! Pitääpä laittaa ohje korvan taakse.
VastaaPoistaEikö nuo pikkuleipurit olekin ihania leipomiskavereita. Omiin leipomuksiin otan aina 3v:n mukaan ja toinen ihan onnessaan hämmentää jauhoja sekaisin ja mittailee leivinjauheet yms. Ja herkkuja maistellessa kertoo kaikille miten on itse ne leiponut, äiti vaan pikkuisen auttoi. =)
Suosittelen kokeilemaan :) Meillä kanssa tykätään autella äitiä, heti kun näkee että alan kaivelemaan kulhoja kaapista täällä siirtyy tuoli pöydän viereen ja jonkinnäköinen työnjako on tehtävä tai muuten tulee paha mieli :D
PoistaSama täällä... kuivakakkufani... miten sitä joskus ei niistä oikein välittänyt? Otin hetki sitten Karpalo-piimäkakun uunista ulos =)
VastaaPoistaTaidanpa kokeilla tätäkin... piimää, kun on vielä melkein purkillinen käyttämättä!
Tämä on yksi hyvä piimänupotuskakku, mutta tuo karpalo-piimäkakkukin kuulostaa oikein hyvältä! :) Joskus kahvikakut oli minustakin yhdentekeviä varsinkin jos niitä oli juhlapöydässä, ne oli vähän huomaamattomia siellä muiden herkkujen seassa.
PoistaMutta nykyään tuleekin leivottua kahvikakku ihan arkikäyttöön päiväkahville tms ja maistuuhan se silloin niin hyvältä! :)
Tässpä meitä onkin ilmottautuneina kahvikakkufaneja....kellekkään ei taida tulla yllätyksenä, jotta liityn jonon jatkoksi. Minä olen paria eri sorttista kakkua tehnyt jo tälle aamulle ja seuraavasta oli ihan eri ajatus....vaan tekaisenpa tämän....nyt selvisi miksi ostin fariinisokeripussillisen eilen kauppareissulla, vaikka hoin itselleni ettei sitä enää tarvita.... kiitos ohjeen jakamisesta.
VastaaPoistaSinulla onkin Mimmi niin paljon ihania kakkuja blogissasi, monta on käytetty mutta tosi paljon on vielä kokeilematta. Se kuorrutettu Kentackilainen kakku kummittelee vähän väliä mielessä :D
PoistaHyvä että fariinisokeri tuli ostettua kun heti löytyi ohje mihin käyttää se :D
Kokeiltu ja tehty jo kakkuja 3 kertaa tällä ohjeella. Oikein mieleinen maustemäärä. Piimän tilalla olen käyttänyt maustamatonta jogurttia ja hyvin on pelittänyt soodan kanssa sekin.
VastaaPoistaNo sinähän pyöräytit ne nopeasti :D Jogurtti on hyvä kanssa kakkuihin, en ole huomannut eroa jos piimän korvaa sillä. :)
PoistaKivaa kun tykkäsit! Mulla on kanssa nyt pakastimet täynnä kaikenlaista, ja tänään vielä tulee vähän lisää. Vähän aina jouluna lipsahtaa käsistä tämä leipominen :D
VastaaPoistaTätä pitää kokeilla, kunhan tässä taas ehtii joskus leipomaankin.:) Onneksi tuli jo aiemmin leivottua muutama kahvikakku, joulutorttuja vielä joku päivä nopeasti valmistaikinasta ja siirappipiparit on tänä vuonna kaupasta. Ne saa riittää joulun kahvipöytään tällä kertaa.
VastaaPoistaKokeiles, on hyvä ja helppo kakku :) Mä en ole tehnyt joulutorttuja tänä vuonna, enkä taida kyllä enään tehdäkään. Muutamissa kyläpaikoissa niitä on tarjottu niin eiköhän se riitä tälle vuodelle. :)
PoistaTestasin tätä juuri, kyllä tuli ihana kakku! Kostea, mehevä, ihanan Jouluinen :) Ja tosi helppo tehdä. Melkein kuin olisi pehmeää piparkakkua syönyt :) Kiitos ihanasta ohjeesta, ja mukavaa Joulun odotusta teille kaikille! :D
VastaaPoistaMukava kuulla Suklaapossu että kokeilit ja pidit ohjeesta!
PoistaMukavaa joulun odotusta myös sinulle. :)
En löydä ohjeistasia sitä kahvikakkua mistä oli juttu torstain Hesarissa (to 24.3).Kokeiltiin mielelläni.
VastaaPoistaHei Maritta! Täältä löytyy ohje:
Poistahttp://herkkuhovi.blogspot.fi/2016/03/herkullinen-kahvikakku.html
Kaapissa ois piparkakkumauste pussi. Ainesosat ovat samat, paljonkohan sitä pitäisi tähän laittaa?
VastaaPoistaVoisikohan 1½-2 rkl olla hyvä määrä? Aloita pienemmällä määrällä ja maista taikinaa onko riittävästi, lisää jos kaipaa vielä mausteita. :)
PoistaPitääkö tämän kakun olla miten kostea? Otin uunista 50 minuutin jälkeen, kun ei enää tarttunut taikinaa tikkuun, mutta kun käänsin kakun ympäri, näytti se omaan silmään aika märältä. Minulla ei ole juurikaan kokemusta kahvikakkujen leipomisesta, niin hankala arvioida. Lahjaksi leivoin, niin en viitsisi maistaakaan, vaikka mieli tekisi :D
VastaaPoistaPitääkö tämän kakun olla miten kostea? Otin uunista 50 minuutin jälkeen, kun ei enää tarttunut taikinaa tikkuun, mutta kun käänsin kakun ympäri, näytti se omaan silmään aika märältä. Minulla ei ole juurikaan kokemusta kahvikakkujen leipomisesta, niin hankala arvioida. Lahjaksi leivoin, niin en viitsisi maistaakaan, vaikka mieli tekisi :D
VastaaPoistaJos taikina ei jäänyt tikkuun niin se kyllä on ollut kypsää. Kakku on aavistuksen tahmeaa pinnalta.
PoistaTuo on aina se lahjaksi leiposen huono puoli, ei voi itse maistaa :D
Heipsan, kakku oottelee uuniin pääsyä :). Ainakin taikina on hirmuhyvää! Marja kommentoi.
VastaaPoistaKiva kuulla että kakku on päässyt kokeiluun. Taikina On ihan hurjan hyvää! ;)
PoistaMukavaa joulua. :)
Tästä tuoksusta alkaa joulunodotus. Taitaa olla kolmas vuosi kun teen tällä talteen laitetulla ohjeella joulun lahjakakut. Tämän reseptin löydettyäni ei oo enää tarvinu googlailla joulukakkuja❤
VastaaPoista