Tomukimalteilla värjääminen

Tein eilen pitkästä aikaa ruusuja,  kaunis pakkassää inspiroi käyttämään valkoista sekä kimalteita. Kimalteita on erilaisia, on suihkutettavaa sprayta sekä tomukimalteita joita voi lisätä valmiisiin koristeisiin siveltimellä. Maalattaviin pintoihin, esimerkiksi pikeeriin voit tehdä kimalletahnaa, sitä saat kun lisäät tomukimalteeseen tipan kirkasta alkoholia.
Kimalteissa on eroja, osa on hienojakoista tomua kun taas toisissa on joukossa suurempaa kimallehippua. Oma suosikkini on vasemmalla suuressa purkissa Pearl food dust-kimalle, eli helmiäissävyinen. Tämä on todella riittoisa purkki, vielä kun muistaa että kimalletta laittaa erilliselle lautaselle tai muulle alustalle tarvittava määrä eikä suinkaan sudi siveltimellä suoraan purkista. Näin jauhe pysyy puhtaana ja on pitkäikäinen. Helmiäistä on olemassa myös sprayna, se on oikein kätevä antamaan kimallusta suurille pinnoille esimerkiksi kakuissa tai useamman ruusun tms koristeen sävyttämiseen yhtäaikaisesti. 

Kävin kesällä virossa kakkutarvikeliikkeessä ja siellä oli kultakimalteitakin useampaa sorttia, oli ihan vaikeuksia valita vain muutama ;) Vasemmassa alareunassa tomukimalle Ruby on todella kaunis myös, se kimaltelee vaaleanpunaisen eri sävyissä. Jokin esimerkki mainitakseni mihin tuo sopisi olisi vaikkapa keijunsiivet joihin saa suloisen vivahteen. Olen käyttänyt erääseen halloweenkakkuunkin tätä kurpitsoihin, linkki sinne tässä.   
Valmistan ruusut sokerimassasta jonka joukkoon lisään kaulintamassaa tai marsipaania. Koska marsipaani on hieman kellertävää, niin valitsin tällä kertaa kaulintamassan, näin saat täysin vitivalkoista massaa. Täältä löytyy kuvalliset ruusujen teko-ohjeet.  


Koska ruusut ovat valkoiset, ei lehtienkään tarvitse välttämättä olla vihreäksi värjätty vaan riittää että valkoisesta massasta tehdyt lehdet sipaistaan vihreällä tomukimalteella.


Kuka sanoo että lehtien kuuluu olla vihreitä? Tee niistä vähän dramaattisempia ja tomuta mustalla tomukimalteella! :)
7 kommenttia:

 1. Ihania! Kunhan aikaa on, niin yritän opetella ruusujen tekoa noilla sun ohjeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Nämä vievätkin sen verta aikaa että paras tehdä rauhassa ja siihen tarkoitetulla ajalla. Meillä nukuttiin eilen pitkästä aikaa päivänunet joten sain oman kaksituntisen luksusaikani viettää näiden parissa ;)

   Poista
 2. Ai mahoto köö nuo sun ruusut o kauniita!! <3 Tuommosia ku ossaisin tehä, ni enempää en pyytäs... (no hyvä o, ehkä lottovoittua). Yhtäkkiä hokasin äske, että sun blogi oli tippunu mun listoilta pois, omituista, joku aika takaperin huomasin ku joku muuki oli tippunu. Mutta nyt lisäsin takasi, ni nään päivityksekki! Mukavaa loppuviikkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Anne! :) Minultakin on pudonnut välillä joku listalta pois, blogeja on niin paljon että ei sitä heti huomaa ennenkuin se bloggaaja tulee jostain mieleen. Ihanaa loppuviikkoa myös sinulle! :)

   Poista
 3. Ai että niitä sinun ruusuja <3<3<3 Saisinko tulla "kurssille"?

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sanja! Olet oikein tervetullut kurssille, tuothan sitten tullessasi jotain sinun ihanaa kakkua kahvin kanssa? ;)

  VastaaPoista
 5. samat sanat kuin muillakin...ihania ruusuja <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...