Yksi omista suosikeistani on tämä lakritsimousse. Se sopii kakun molempiin kerroksiin mutta tykkään laittaa sen kaveriksi sitruunamoussen. Näin kakkuun saadaan eri makuja, ja sitruuna ja lakritsahan sopivat yhteen jos mitkä!
Ohjeessa käytetään mascarponejuustoa, mutta korvasin sen tuorejuustolla kun kaupassa oli mascarponet loppu. Ranskankerman tilalla käytin virosta ostettua hapukooria, se on hieman toisenlaista kuin suomesta saatava hapankerma ja käytän sitä kakuntäytteiden lisäksi myös kylminä kastikkeina erilaisten ruokien kanssa.
Lakritsimousse
(24-26cm kakun 2 kerrokseen)
400g tuorejuustoa
4-5 dl lakritsikastiketta
1,5 dl ranskankermaa
6 liivatetta + tilkka vettä
5 dl kuohukermaa
( Turkinpippuri croushia oman maun mukaan )
- Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma vaahdoksi.
- Sekoita täytteen muut ainekset keskenään. Purista liivatteista vesi pois ja laita ne kahvikuppiin. Kaada päälle kiehuvaa vettä sen verran että liivatteet sulavat.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana lakritsiseokseen, samalla vatkaten.
- Lisää kermavaahto varovasti käännellen.
Lakritsikastiketta jää n.1 dl käyttämättä, voit kaataa sen kokoamisvaiheessa moussen päälle raidoiksi.
Oi, oi!!! Tätä täytettä on aivan must! Kokeilla <3 Ihana kuva!!
VastaaPoistaJos pitää lakritsista niin suosittelen kyllä ehdottomasti tätä moussea! Aion tehdä äitienpäiväkakkuun samat täytteet, ihanasti sopii sitruunankin kanssa yhteen. :)
PoistaAion kokeilla tätä kakun täytteeseen joten mikähän hillo sopisi tämän kanssa?
VastaaPoistaHmm.. mikähän hillo voisi sopia.. voisikohan jokin appelsiinimarmeladi tai muu raikas olla hyvä idea? Lemon curd voisi toimia myös.
PoistaItse tykkäsin tämän lisäksi laittaa toiseen täyteväliin sitruunamousse raikastusta tuomaan. :)