Daalia

Rakastan daalioita, niissä on vain sitä jotain. Niitähän on erilaisia, niin terälehtien kuin värityksenkin suhtaan ja kun aloin etsimään kakunkoristeisiin kukkamallia valinta oli vaikea. Päädyin lopulta tähän malliin, jossa on hieman rullamaiset terälehdet. 

Daalioita olen näpertänyt ennenkin marsipaanista, mutta niiden kuvat ovat tuhoutuneet Vuodatuksen silloisessa kuvakatastrofissa. 
Kovin nopeaa puuhaahan tämä ei ole, ja näitä näperäessäni sanoinkin miehelleni että jos vielä näet minun näitä tekevän piilota massat! ;) Tuo meni ehkä väsymyksen piikkiin, mitäs jättää koristeiden teon viimetippaan ja pitkien päivien päätteeksi yöllä alkaa näpertämään..


Periaatteessa olen tehnyt nämä samalla tavalla kuin ruusutkin. Terälehtien muoto on vain eri. Olen kyllä tekemässä näistä omat kuvalliset teko-ohjeet. :) 

Kukka ja lehdet ovat kaulintamassaa jonka joukkoon on lisätty sokerimassaa. Tämä siksi että massat ovat väritykseltään vitivalkoisia ja värjääminen onnistuu. Tumma punainen on haastava väri tehdä, aloitinkin ensin mustan ja punaisen väreillä, jotta saan tarvittavaa syvyyttä massaan. Sen jälkeen jatkan punaisen ja ruskean kanssa. Viimeisenä vielä punaista niin kauan että värisävy on halutunlainen. 

Jos koristeeseen tahtoo syvyyttä, kannattaa tehdä kahden eri sävyn massat. Tummempaa keskelle, ensimmäisiin terälehtiin ja vaaleampaa loppukukkaseen. 

Mutta, teko-ohjeita on tulossa ja värjäysvinkkejäkin. Tämän päivän aikana postaan kakunkin johon tämä ja muutama muu kukkanen viikonloppuna pääsi. :)

8 kommenttia:

 1. Upea kukka! Sinä oot kyllä uskomattoman taitava noiden koristeiden kanssa! Kivaa, jos viitsit laittaa vaihekuvatkin. Ihan heti en uskalla tuollaista kokeilla, mutta jospa sitten joskus, kun on vähän harjoitellut lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Anu! :) Laitan vaihekuvia kun ehdin taas koristeiden pariin. Näitä tehdessä olisi ollut hyvä ottaa mutta kun tein yöaikaan niin olisi tullut hämärät kuvat.
   Ja kyllä uskallat kokeilla, varaat vain riittävästi aikaa! :D

   Poista
 2. Varmasti noissa menee aikaa, mutta on lopputuloskin sen mukainen. Ihan mahdottoman hienoja on daaliasi.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Tein näitä kolme kappaletta ja ensimmäinen oli vähän hapuilua ja muistelua että mites näitä nyt tehtiinkään. Jos enemmän tekisi niin ehkä aikaakin kuluisi vähemmän. :)

   Poista
 3. Upea dahlia...onko sinulla jossain tämän teko-ohjetta vaihekuvilla? En ainakaan löytänyt mistään vaikka surffailin blogiasi ristiin rastiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Teko-ohjeita ei ole vielä blogissani, se on ollut tehtävien listallani joten kiitos muistutuksesta! Koitan saada jo tällä viikolla tehtyä ohjeet tänne :)

   Poista
  2. 😊 Kiva, kiitos. Ekasta daaliastani ei tullu edes julkaisukelpoinen 😁 Jos ohjeellasi onnistuisin paremmin...

   Poista
  3. Voi ei! Mutta älä huoli, ei ne ensimmäiset aina onnistukaan. Muistan kyllä omat ekat räpellykseni ikinä. Ruusua ei edes tunnistanut ruusuksi, hädin tuskin kukaksikaan ;)
   Katsotaan minkälaiset ohjeet saan aikaan, tuli paineita :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...