Panda on avannut mukavan suklaareseptejä sisältävän reseptikirja-sivuston. Siellä on nyt käynnissä reseptikilpailu johon voit myös Sinä osallistua omalla suklaareseptilläsi. Palkintona on leivonta-aiheisia palkintoja kuten Kenwoodin yleiskone, leivontakirjoja ja yllätyspalkintoja. Hei, nyt leivotaan-kampanjaan osallistuu myös 12 Blogiringin leivontabloggaajaa, tällä viikolla Herkkuhovin lisäksi reseptinsä julkaisevat Pullahiiren leivontanurkka- sekä Kaakao kermavaahdolla- blogit. Voiko reseptikilpailu tästä enään herkullisemmaksi mennä?
Aloin suunnittelemaan omaa leivonnaista johon saisin käyttää lempi raaka-ainettani, suklaata! Mietin tämän kevään juhlia ja välittömästi mieleeni tuli ylioppilaat ja ammattiinsa valmistuneet. Koivunoksilla koristellut juhlasalit ja lauletut suvivirret. Se pieni jännityksen tunne vatsassa, kun mietit tulevaa mitä se tuokaan tullessaan. Suomalaisuus. Noista ajatuksista suunnittelin leivoksen, joka kuvastaisi tuota kaikkea. Sen pitäisi myös näyttää siltä mutta ennenkaikkea myös maistua.
Pinta:
Vuoraa vuoka tai muovilaatikko ( noin 25x22cm ) muovikelmulla ja laita pohjalle toinen puoli pohjasta. Voit halutessasi sitä hieman kostuttaa mutta se ei ole välttämätöntä. Kaada mousse pohjan päälle, ja lisää toinen puoli pohjasta. Laita muovikelmu päälle ja anna hyytyä 4-5 tuntia tai yön yli.
Aloin suunnittelemaan omaa leivonnaista johon saisin käyttää lempi raaka-ainettani, suklaata! Mietin tämän kevään juhlia ja välittömästi mieleeni tuli ylioppilaat ja ammattiinsa valmistuneet. Koivunoksilla koristellut juhlasalit ja lauletut suvivirret. Se pieni jännityksen tunne vatsassa, kun mietit tulevaa mitä se tuokaan tullessaan. Suomalaisuus. Noista ajatuksista suunnittelin leivoksen, joka kuvastaisi tuota kaikkea. Sen pitäisi myös näyttää siltä mutta ennenkaikkea myös maistua.
Koivunhalkoleivokseni sisältävät Pandan Valloittava valkoinen-suklaasta tehtyä moussea sekä unikonsiemenillä maustettua leivospohjaa. Unikonsiemenet tuovat ihanaa rakennetta leivonnaisiin ja ne napisevat mukavasti ja ehkä hieman yllättävästikin suussa. Tämä suklaa on suosikkivalkosuklaani joten se oli helppo valita viidestä eri vaihtoehdosta joita meille lähetettiin. Se maistuu täyteläiseltä ja on hyvä valkosuklaa leivonnassa sekä kakuntäytteissä. Ja maistuuhan tuo ihan sellaisenaankin nautittuna..
Ajattelin ensin että leivoksiin tulisi myös hillaa, mutta jätin ne pois. Näissä leivoksissa unikonsiemenet yhdessä Pandan valkosuklaan kanssa tekevät vastutamattoman liiton jotka eivät muiden raaka-aineiden seuraa kaipaa.
Valkosuklaiset marsipaanileivokset
( n.10-12 kpl )
Pohja:
6 munaa
2,25 dl sokeria
2,5 dl perunajauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
½ dl unikonsiemeniä
Täyte:
250g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl piimää
1-1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 keltuaista
3 valkuaista
4 dl kuohukermaa
7 liivatelehteä
+ tilkka kiehuvaa vettä
Pinta:
2 pkt marsipaania
mustaa elintarvikeväriä
mustaa tomuväriä
tomusokeria kaulimiseen
vihreää elintarvikeväriä ( tai marsipaania )
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää siivilän läpi. Sekoita varoen tasaiseksi ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
Paista 225-asteessa n. 7 minuuttia.
Kumoa sokeroidulle leivinpaperille, ja poista päällimmäinen leivinpaperi varovasti.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Sulata valkosuklaat vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto, piimä, sokerit ja keltuaiset keskenään. Lisää sula valkosuklaa hiljalleen samalla hyvin sekoittaen. Purista liivatteista vesi ja laita ne kuppiin. Lisää ruokalusikka kerrallaan kiehuvaa vettä kunnes liivatteet sulavat. Kaada ohuena nauhana seokseen samalla sekoittaen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen. Vaahdota valkuaiset ja lisää samalla varovasti käännellen. Älä sekoita liikaa.
Vuoraa vuoka tai muovilaatikko ( noin 25x22cm ) muovikelmulla ja laita pohjalle toinen puoli pohjasta. Voit halutessasi sitä hieman kostuttaa mutta se ei ole välttämätöntä. Kaada mousse pohjan päälle, ja lisää toinen puoli pohjasta. Laita muovikelmu päälle ja anna hyytyä 4-5 tuntia tai yön yli.
Ota marsipaanista pala massaa ja värjää se vihreäksi koristelehtiä varten.
Kauli marsipaani hieman isommaksi kuin se vuoka missä kakku on hyytymässä ja maalaa pintaan koivunkuviota. Kumoa hyytynyt kakku tarjottimelle ja päällystä marsipaanilla. Voit sipaista aavistuksen kermavaahtoa ensin tarttumapinnaksi. Leikkaa ylimääräinen marsipaani reunoilta pois.
Leikkaa kakku annospaloiksi ja koristele lehtikoristeilla.
Yhteistyössä:
Voi miten ihania ovat! Juuri täydellisiä niin ylioppilas- kuin rippijuhliinkin :)
VastaaPoistaKiitokset Anu! :)
PoistaRippijuhliin sopisi hyvin myös. Ja miksei myös juhannusjuhliin/häihinkin. :)
Aivan upeita <3 Ihana idea!
VastaaPoistaKiitos Peggy! :)
PoistaOih nam, näyttääpä herkulliselta! Tosi kauniit leivokset ja valkosuklaatäyte näyttää just ihanan pehmoiselta :)
VastaaPoistaKiitos Minka! Valkosuklaa on yksi suosikeistani, ja valinta oli helppo kun mietin mitä leivon. :)
PoistaNo siis aiva uppeita ja ihana tarina leivoste takana!! Kävinki jo Minkan tuotosta ihhailemasa... mutta kääk, mitä ihimettä, onko teillä koivusa jo nui isot lehet???!? Voi ei meillä viherrä vielä yhtää mikkää... mutta punkin perhanat o kyllä jo herreillä, jo piti pihit kaivaa esille ja nyt mää perkkaan koiria joka lenkin jäläkeen suorastaa hysteerisenä :/
VastaaPoistaKiitos Anne! Minäkin kävin ihastelemassa Minkan herkkuja, ihanan kuuloinen kakku oli. :)
PoistaEi ole vielä noin isot täälläkään, joudutin vähän kasvamista ja leikkasin kuvauksia varten oksia maljakkoon ja alle viikossa lehdet jo kauniisti avautuivatkin :)
Punkit on kamalia, ja tänä vuonna niitä lupaillaan taas paljon.. Toivottavasti teillä koirat(kin) säästyisivät moisilta riesoilta!
Tosi kauniit leivokset, ihana Suomi-teema :) Varmasti ovat todella herkullisia myös!
VastaaPoistaKiitos Taru. Pidin itse tästä yhdistelmästä, perunajauhoista tehty pohja oli mukavan suussasulava mutta unikonsiement hoitivat sen että ei ole kuitenkaan liian hötöä. :)
PoistaUii, aivan ihanan näköistä! Oikeasti tuossa sellainen yhdistelmä jota haluaisin maistaa! :) Mulla on jo pitkään pyörinyt mielessä useampikin unikonsiemeniä sisältävä idea mutta koskaan en ole saanut aikaiseksi laittaa täytäntöön (liikaa ideoita, liian vähän aikaa ;), en siis vieläkään tiedä miltä unikonsiemenet maistuvat makeassa leivonnassa mutta pian testataan!
VastaaPoistaTämä oli hyvä yhdistelmä, minä pidän vielä marsipaanistakin niin se kruunasi kaiken.
PoistaJään mielenkiinnolla odottelemaan sinun unikonsiemenreseptejäsi, niitä on aina kiva kokeilla! :)
Unikonsiemenet ja valkosukla! En voi kuvitella mitään parempaa.
VastaaPoistaLyömätön yhdistelmä! :)
PoistaTosi hienoja ja kekseliäs idea. Nuo leivokset todellakin sopivat kevään juhliin. Unikonsiemenet onkin kiva tuolla pohjassa. Täytyypä itsekin laittaa niitä rohkeammin taikinoihin.:)
VastaaPoistaKiitos! :) Unikon, ja muidenkin siemeniä pitäisi enemmän laittaa taikinoihin kun ne tuovat niin kivan lisänsä.
Poista