Perhoskakku & teko-ohjeet



Kun esikoiseni täytti vuoden, sain päähäni ajatuksen että teen perhoskakun jonka päälle tulisi tuoreita vadelmia. Kun nyt saisin itseni tuohon kakuntekohetkeen, tekisin lähestulkoon kaiken toisin! :D 
Leikkasin kakkupohjat ensin palasiksi, siivet, tuntosarvet, kaikki. Sen jälkeen kostutin ne yksitellen, ja nostelin märkinä ja hajoavina kasaan. En muista mitä kakun välissä oli, luultavasti kermavaahtoa ja vadelmia. Vaikka kakun kokoaminen oli katastrofi, muistan että kakku maistui kaikille ja sain jotenkuten vadelmilla ja kermalla sen kakun näköiseksi. Tästä on kuva olemassa ja kun saan sen vanhalta koneeltani niin lupaan julkaista sen myös teille ;) 

Virheistä oppii, ja omia oppejaan on mukava jakaa eteenpäin. Tein tämän kakun kolmesta syystä. Eka: tahdoin napsia vaihekuvia perhoskakun teosta. Toka: tahdoin laittaa kakun väliin aiemmin tehtyä raparpericurdia sekä voikukkahilloa. Kolmas: kakuntekemisen ilosta. Kiva syödä välillä kakkua ihan vain arkena ilman sen kummempia syitä. 

voikukkahilloa<3



Vuoraa kakkuvuoka missä paistoit pohjan, muovikelmulla ja kokoa kakku sinne.


Kumoa kakku ja poista vuoka sekä muovikelmut.



Leikkaa kakku keskeltä halki.




Leikkaa tuntosarvet irti..


.. ja aseta vastakkaisen palan yläpuolelle.




Päällystä kakku ohuesti kermavaahdolla. Tässä on hyvä olla apulainen mukana ;)



Huuhtele ja kuivaa viinirypäleet, halkaise ja ala latomaan niitä vieriviereen ylhäältä alaspäin.



Pohja:

Täyte:
1 annos raparpericurdia
n. ½ annosta voikukkahilloa (tai esim mangososetta(

2 dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Kostutus:
½ sitruunan mehu
4dl vettä
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
2.5 - 3 dl kermaa
sokeria, vaniljasokeria
viinirypäleitä
helmiäisnonparelleja

- Valmista kakkupohja edellisenä päivänä. 
- Vaahdota kerma. Lisää tuorejuustoon sokerit sekä kermavaahto. Sekoita kostutuksen ainekset mukiin.
- Halkaise kakku kolmeen osaan, ja laita ensimmäinen pala kakkuvuokaan elmukelmun päälle. (kts. aiemmat kuvat) Kostuta, lisää raparpericurdia ja lusikoi puolet kermavaahto-tuorejuustoseoksesta päälle. 
 Lisää keskimmäinen pohja, kostuta ja levitä voikukkahillo (tms sose/hillo) ja lusikoi loput kerma-tuorejuustoseoksesta päälle. Lisää viimeinen kakkupohja ja kostuta. 
Käännä reunoilla olevat muovikelmut päälle, lisää kelmua tarvittaessa. 

Anna maustua yön yli jääkaapissa. Kumoa kakku ja koristele. (kts. ylemmät kuvat) 

*

Tämä kakku teki meillä suuren suosion. Lapsi, joka ei välitä hilloista piti tästä todella paljon ja toinen lapsi joka ei perusta kakuista olisi tahtonut tätä koko ajan lisää. Tästä kakusta tuli hauskalla tavalla retro, välistä puuttuivat enään cocktailhedelmät! ;) 



8 kommenttia:

  1. Kivoja nää vaihekuvat ja herkun näköinen kakku! Voikukkahillo kuulostaa myös hauskalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minka! Kakku oli yksinkertaista ja maukasta, pitäisi useammin tehdä kaakaopohjaisia kakkuja :) Voikukkahillo oli hyvää, muistutti paljon hunajaa.
      Jälkikäteen olen lukenut voikukasta ja siinä on vaikka kuinka paljon vitamiineja, sitä käytetään moneenkin juttuun ja sisältää enemmän kalsiumia kuin maito. Aikamoinen villiyrtti! :)

      Poista
  2. Aivan mahtava kakku! Ihanan kesäinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena-muori! :) Viinirypäleiden sijaanhan voisi käyttää myös suomalaisia mustikoita, mansikoita tai vadelmia. Oli tarkoitus ostaa kaupasta pensasmustikoita mutta juuri silloin niitä ei ollut, mutta kyllä viinirypäleetkin maistuivat. :)

      Poista
  3. Ihanan raikkaan näkönen kakku! Selasin tässä melkein koko blogin läpi, ja paljon sain uusia ideoita. Osaisitko muuten sanoa että mistä löytäis parhaiten leipomis- ja koristelutarvikkeita? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elsa! Mukava tietää ketä täällä käy :)
      Leipomis- ja koristelutarvikkeita saa tilattua eri nettikaupoista, hyviä ovat esim. Confetti, Ullanunelma, Bake and Party. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...