Kahvikakku tyrnisoseella

Kahvikakut on käteviä kun niihin voi upottaa lähestulkoon kaikkea. Piimänjämät, avatut kermaviilipurkit, pähkinärouhepussit, jogurtit, kahvia, makeisia, kaikkea. Leivoin viikonloppuna kahvikakkuja sillä tahdoin testailla vähän uusia vuokiani ja testata tyrnisosetta kahvikakussa. Viimeiset tyrnisoseet tuli kaavittua taikinaan mutta kuulin että ollaan saamassa syksyllä lisää joten uhraus ei kirpaissut. ;)
Olen saanut tämän reseptin eräältä mummolta, kakku oli nimellä omenasosekakku ja siihen tuli myös rusinoita. Tähän kakkuun en laittanut rusinoita vaan korvasin ne kookoshiutaleilla. Rusinat kuuluu syödä sellaisenaan eikä sujauttaa niitä kahvikakkuihin tai pullaan..

Mitä mieltä sinä olet, kahvikakut rusinoilla vai ilman? 

Kakut ovat pieniä, leipälautasen kokoisia. 


Tyrnisosekahvikakku
( 1 iso tai 2 pientä kakkua )

150g voita
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
1.5 dl kookoshiutaleita
2 dl tyrnimarjasosetta

- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi. 
- Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan. Lisää lopuksi tyrnisose. 

Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla
175 asteessa n. 50-60 minuuttia. 
( tarkkaile pinnan väriä lopussa ja ota pois aiemmin jos näyttää että tummenee )


4 kommenttia:

  1. Tulee varmasti mehevä kakku soseen ansiosta.:) Minulle käy rusinoilla ja ilman.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, mehevä ja maukas. Olisi kiva kokeilla kirsikkahillollakin suklaasattumien kera. :)

      Poista
  2. Tyrni on ihan mahtava marja! Minäkin mielelläni sitä aina ostan jos jostain saan. Minä en tykkää rusinoista, nypin ne aina äidin tekemästä pullastakin pois...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...