Tähän piirakkaan ei tarvita muuta kuin muropohja, ja täytteeksi vaniljakastiketta sekä kermaa. Päälle omenat ja kardemummaa ja/tai kanelia sekä ripaus sokeria halutessaan.
Perus arkipiirakka, jonka valmistaa nopeasti.
Ei ollut mikään maailman paras-piirakka, tai ihaninta mitä olen koskaan syönyt-piirakka, mutta kaikki tuli kuitenkin syötyä. Vaniljakastikkeen kera ok! Laitan tämän kuitenkin tänne blogiin vähän itsellekin talteen ettei unohdu, yllärivieraille hyvä leivonnainen etenkin jos pakastimesta löytyy tuota murotaikinaa valmiina.
Murotaikina
125g voita
2 dl jauhoja ( tai peruna-/glut.jauhoja)
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
2 rkl kylmää vettä
Täyte
3 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl kuohukermaa
1 rkl perunajauhoja + 2 rkl vettä
2-3 omenaa kuorittuna ja lohkottuna
0,5 tl kardemummaa
kanelia + sokeria
- Sekoita kylmä voi ja kuivat aineet, lisää kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pingota irtopohjavuokaan (24cm) leivinpaperi tai käytä korkeampireunaista piirasvuokaa jonka voitelet.
Painele taikina pohjalle ja laita jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään.
- Esipaista pohja 200-asteessa 10 minuuttia.
Vaahdota vaniljakastike, ja lisää kevyesti vaahdotettu kerma sekä veteen sekoitettu perunajauho.
Kaada pohjan päälle. Lado pinnalle omenanlohkot, ripottele pinnalle kardemummat, kanelia ja sokeria.
Paista 200-asteessa 25-30 minuuttia
Tarjoa jäähtyneenä.
Voi että, miten ihania omppuherkkuja sulla on tänne tullut! Kelpais kyllä jokainen :)
VastaaPoistaKiitos Anu! Ei muuta kuin leipomaan. ;)
Poista