Omenainen jogurttisorbetti

Jäätelöä heti aamusta? Oi kyllä! Sorbetit ovat ihanan raikkaita ja niitä voi herkutella milloin vain. Jonkin oikein mausteisen aterian päätteeksi olisi ihana maistella raikasta ja viileää omenasorbettia.

 Silloin tällöin tulee tehtyä jogurttisia sorbetteja mutta omenaista en ole koskaan tehnyt, joten se oli helppo valita omenaviikkooni. Jos pitää kanelista, lisää ehdottomasti sitä joukkoon! Minä jätin sen pois, olen viikon leiponut, maistellut ja haistellut omenan ja kanelin yhdistelmää ja pieni vaara on kestänkö kanelin tuoksua vielä joulunakaan. ;) Mutta kanelin ystävät, lisätkää ihmeessä. (ei kardemummakaan huono olisi)


Jogurtti-omenasorbetti

0,5 kg omenaa
1,5 dl vettä
2 tl sitruunanmehua
1 dl vaaleaa siirappia
2 dl kreikkalaista- tai maustamatonta jogurttia

- Kuori ja poista omenoista siemenkodat. Kuutioi omenat. 
- Keitä omenankuutioit vedessä pehmeäksi. Soseuta omenat, lisää sitruunanmehu ja siirappi. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. 

- Lisää jäähtyneeseen seokseen jogurtti ja vispaa kuohkeaksi. Kaada pakastusrasiaan ja laita pakastimeen. Ota rasia muutaman tunnin päästä pois ja sekoita puolikohmeista sorbettiseosta.
Anna olla pakastimessa vielä tunti ja tarjoa.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...