Nutella-keksit

En ole koskaan blogissani mennyt viimeisimpien leivontatrendien tai muidenkaan trendien mukaan, ei ole vain se mun juttu. Mutta. Sen tiedän jopa minä että tämän vuoden yksi leivontatrendeistä on Nutella. Oi kyllä, tuo monen lapsuudestakin tuttu tahmainen suussa sulava herkku jota saa luvan kanssa vetää suoraan purkista. Nämä trendijutut on hauskoja seurattavia, mistä ne oikein saakaan alkunsa ja miten jotkut vaan jostain syystä aiheuttavat lumipalloefektin ja kohta resepti on kaikkien huulilla. Ei varmaan tarvitse edes mainita avokadopastaa esimerkkinä. Viime vuonna Peggyn Igorin kana oli ihan jymymenestys! Peggyn blogissa oli jokin aika sitten kirjoitettu vuoden 2015 trendeistä enemmänkin, sieltä selviää mm. mikä onkaan vuoden vihannes. Käyhän kurkkaamassa! :)

Mutta takaisin Nutellaan. Minusta se on superhyvää ja on aina itsensä huijaamista jos aikoo maistella vain yhden lusikallisen. Ei sitä voi! Tahdoin käyttää tällä kertaa sitä kuitenkin johonkin muuhun kuin suoraan purkista lusikoimiseen. Sain naapurin mummolta jokin aika sitten Pikkuleipiä-kirjan ja sieltä osui kerran silmiini resepti johon tuli maapähkinävoita. Mielenkiinnolla lähdin kokeilemaan mitä tuleman pitää, leviäisikö pikkuleivät ja kuinka se ihana Nutella näissä maistuisi?





Nyt kaikki pettyy karvaasti kun kerron, että Nutella ei maistunut pikkuleivissä. Taikinassa se maistui kyllä, piti maistella ihan useampaan kertaan ja varmistaa asia. Jep, parasta taikinaa mitä olen ikinä syönyt. Mutta kypsyessään maku haihtui tai oikeastaan vaihtui. 

Pikkuleivät oli iloinen yllätys sillä näistä tuli aivan ihanan suussasulavia. Sellaisia rapsakoita ja maistuvia ja suussasulavia. Leivoin kaksi eripaksuista laatua kokeillakseni minkälaisia tulee. Ohuempina tuli yllämainittuja, ja kun jätti aavistuksen paksummaksi pikkuleivistä tuli sitkeämpiä sisältä ja päältä rapsakoita. Eikö kuulosta hyvältä? 
Ja jos vieläkin olet siellä suu mutrussa siitä että nämä ei valmiina maistu Nutellalta, otas veitsi ja sipaise sitä pintaan. <3


 Nutella-pikkuleivät
( noin 4 pellillistä)

1 3/4 dl pehmeää voita
1 3/4 dl Nutellaa
1 1/4 dl sokeria
1 1/4 dl fariinisokeria
1 muna
1 tl vanilliinisokeria
6 1/4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa

- Mittaa voi, maapähkinävoi, sokerit, muna ja vanilliinisokeri suureen kulhoon ja vatkaa keskinopeudella vaaleahkoksi ja kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja suola, ja sekoita hitaalla nopeudella pehmeäksi taikinaksi.
Huom! Se on pehmeää eikä tarvitsekaan olla kovaa.

Jaa taikina kahteen osaan ja peitä kelmulla. Anna kovettua jääkaapissa yön yli.

- Lämmitä uuni 180 asteeseen. Kaaviloi pieni osa taikinasta pieni määrä jauhoa apuna käyttäen ja ota muotilla pikkuleiviksi. Paista saman tien.

180 asteessa keskitasolla / 8-10 minuuttia uunista riippuen.

Siirrä pikkuleivät vasta jäähtyneinä.
Säilytä rasiassa huoneenlämmössä.


Käytä täysin jääkaappikylmää taikinaa. Kauliminen on helppoa ja saat siirreltyä pikkuleivät siisteinä pellille. Jos käytät jauhoja apuna, hiero sitä mieluummin kaulimeen hieman sen sijaan että ripottelisit taikinan pintaan.
Käytä tätä:





4 kommenttia:

  1. Oi, mitä ihania pikkuleipiä! Olisipa minulla aikaa tehdä näitä aamiaisbrunssilleni <3 Jos vain ehdin, niin taatusti teen. Nutella-keksisi ovat varmasti vuoden herkullisimmat, sinun reseptit nimittäin aina maistuvat niin hyviltä!

    VastaaPoista
  2. Kyllä kuulostaa hyvältä, nutella on vain herkullista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nutella on kyllä hyvää, kerrankin se päätyi leivontaan asti eikä vain suoraan purkista herkutteluun.. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...