Appelsiini-rahkapullat

Tuo mahtava aurinko saa niin piristymään että intouduin eilen vaivaamaan puolen litran pullataikinan. Inspiksen sain kun Maistuis varmaan sullekin!-blogissa oltiin tehty ihanan söpösiä pupupullia niin että alkoi itselläkin tehdä pullaa mieli! Näin lähestyvän pääsiäisen aikaan käytin pulliin rahkaa, sitä kun oli jääkaapissa aika monta purkkia. Rahkan joukkoon sekoitin appelsiinimarmeladia raikkautta tuomaan ja pintaan vielä suklaaraidoitus. Pääsiäispyhinä tälläinen rahkapulla olisi myös hyvä kyläänvieminen, leipoo vaikka pyöreään foliovuokaan niin ei tarvitse huolehtia astioiden palautuksistakaan. :) 




Pullataikina
(2 pellillistä rahkapullia)

2,5 dl maitoa
25g hiivaa
½ muna
1,25 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n.7-8 dl vehnäjauhoja 
80-100g voita

voiteluun: muna

Rahkatäyte:
250g maitorahkaa
200g paistonkestävää appelsiinimarmeladia
1 tl vaniljasokeria
1 muna

- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita niin että hiiva liukenee. 
- Lisää muna, sokeri, suola, kardemumma ja osa vehnäjauhoista ja sekoita hyvin. 
- Lisää hiljalleen jauhoja, loppuvaiheessa pehmennyt voi. 
Vaivaa taikinaa hyvin, ja lisää tarvittaessa jauhoja. Pullataikinan täytyy olla kimmoissaa ja irrota kulhon reunoilta hyvin. 
Nosta taikinakulho vedottomaan paikkaan hyvin peitettynä kohoamaan. 

Valmista rahkatäyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset keskenään. 

- Kumoa kohonnut pullataikina hieman jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan, muotoile pötköksi ja leikkaa pötköt paloiksi. 
Pyöritä palat hyvin pulliksi ja laita leivinpaperille pellille. Peitä liinalla ja anna kohota vielä hetki. 

Paina lasin pohjalla pulliin kolot, täytä appelsiinirahkalla ja voitele reunat varovasti kananmunalla. 

Paista uunin keskitasolla
225-asteessa n.8 minuuttia. 


Sulata suklaa, laita pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Koristele jäähtyneet pullat suklaaraidoituksin.




2 kommenttia:

  1. Näitä on ehkä pakko kokeilla jossain vaiheessa, aivan ihania! Mies ei vaan tykkää appelsiinin ja suklaan yhdistelmästä, hänen pullistaan täytyy jättää raidoitus pois.;) Minuun kyllä tuo yhdistelmä uppoaa paremmin kuin hyvin!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile! Hauskasti maistui tumman suklaan ja appelsiinin yhdistelmässä pieni häivähdys Fazerinasuklaata, itse tykkäsin. Miehet onkin ihme tapauksia, meillä ei tykätä kuulemma koko rahkasta pullassa :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...