Minimuffinssit

Käväisin perjantaina Prismassa pikaisesti ostamassa sokerimassaa. Mies odotti autossa ja lupasin tulla ihan kohta. Sokerimassahyllyt sijaitsee tietenkin aivan siellä kaupan toisessa päässä ja kuin itsestään jalat veivät ensin muffinssivuokahyllyillekin. Se on varmaan jokin leipurinvaisto aina koska siellä kannattaa käydä sillä hyllyiltä löytyi ihana valikoima erivärisiä ja kokoisia vuokia. Viivyin hyllyillä hieman pidempään kun iski valinnan vaikeus niiden ihanuuksien joukossa, mutta pääsin lopulta sinne sokerimassaosastollekin (josta löytyi kaikkia ihania sokerirakeita ym!) Kun menin takaisin autoon, mies katsahti pursuavaa ostoskassiani ja kysyi kuinka paljon sitä sokerimassaa oikein tarvitaan??

Viikonloppu olikin sitten leivonnantäyteinen, tällä viikolla juhlitaan kuopuksen 4-vuotissyntymäpäiviä ja pakastimen täyttö on aloitettu hyvissä ajoin. Sinne meni mm. pellillinen näitä minimuffinsseja. Tällä ohjeella tulee n.43-45 minimuffinssia, jäähyväisveron jälkeen pakastimeen meni lopulta vähän alle 40kpl, kiitos nopeiden 10- ja 3-vuotiaiden verottajien.




Kaakaoiset minimuffinssit
(43-54 kpl)

150g voita
1 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
1.5 dl kuohukermaa
1 dl hasselpähkinäjauhetta
4 dl vehnäjauhoa
1.5 tl leivinajauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta

- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit hyvin vaahdoksi. 
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan, samalla ykkösteholla sekoittaen. 
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voiseokseen yhdessä kerman kanssa. 
- Lusikoi muffinssitaikina pursotuspussiin ( tai vahvaan pakastuspussiin ja leikkaa kulma pois) ja pursota minimuffinssivuokiin. 

Paista uunin keskitasolla 
175-asteessa 10-15 minuuttia


 




2 kommenttia:

  1. Ihania pieniä muffinsseja ja törkeän hienoja muffinssivuokia!☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoat oli mageet! Kiva että kaupoissa on nykyään enemmän valinnanvaraa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...