Sain eräs päivä kivan nipun raparperia ja selailin leivontakirjojani miettien mitä niistä leipoisin. Löysin eestinkielisestä omenakirjastani lopulta kivan kuuloisen reseptin ja päätin kokeilla mutta tietysti raparpereilla. Ohje poikkesi hieman tekotavaltaan muista resepteistä niin kiinnosti siksikin kokeilla.
Ohjeessa omena oli siis lisätty raasteena joten silppusin raparperin aivan pieneksi. Maistellessani muffinssia huomasin että ehkä olisi pitänyt jättää suuremmiksi paloiksi niin raparperin olemassaolon olisi huomannutkin. Eli, pilkotkaa raparperi mutta älkää liian pieneksi puruksi kuitenkaan. Ja jos lisämakua tahtoo raparperista, sipaise valmiin muffinssin pintaan raparpericurdia.
Raparperimuffinssit
(maidoton)
( 12 kpl )
2 rkl öljyä
3 dl sokeria
2 dl raparperin paloja
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/4 tl suolaa
1 tl kardemummaa
halutessaan 1 tl kanelia
Kuorrutusvinkki ( ei ole maidoton ) --> Raparpericurd
- Kuori ja pilko raparperi paloiksi.
- Vaahdota sokeria ja öljyä noin minuutin verran.
Lisää raparperinpalat ja kananmunat ja jatka vatkaamista muutaman minuutin verran.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokeriseokseen.
Jaa paperiset muffinivuoat muffinipellille ja lisää taikina niin että ne täyttyvät 3/4.
Paista uuninkeskitasolla
200 asteessa 15-20 minuuttia
Raparperimuffinsit kuulostaa hyvältä! Piti tulla tarkastamaan resepti, kun ajattelin huomenna leipoa jotain raparperista ��
VastaaPoistaPäädyitkö tekemään muffinsseja? Näihin olisi aivan hyvin voinut upottaa vielä paloja pinnalle niin olisi saanut enemmän raparperin makua, menin liian kirjaimellisesti tuon raasteen kanssa..
PoistaEn päätynyt, mutta piti taas tulla kurkkaamaan ohje, sillä nyt meinaan leipasta :)
PoistaPitääpä testata :) raparperimme kasvavat ja voivat hyvin joten näitä ainakin tehdään.
VastaaPoistaKerrohan sitten mitä tykkäsit. Jokin kuorrutuskin olisi hyvä näihin, tai sitten tosiaan sipaisu tuota raparpericurdia. :)
Poista