Puutarhakuvia

Näin kesäaikaan pihalla tapahtuu paljon kun eri kasvit ilahduttavat loistollaan ja olemassaolollaan. Ajattelin laitella niistä kuvia tänne bloginkin puolelle nyt kesän ajan. Tässä alkuun muutamia kuvia niistä jotka kukkivat nyt tai muuten vain ilahduttavat mua pihallamme, osa puuttuu mutta aloitetaan näistä. Pitää joku päivä kiertää jälleen kameran kanssa ulkona, tuntuu että joka päivä tapahtuu jotain uutta. Juuri sen vuoksi alkukesä on niin ihanaa aikaa. :)


Tämä on joitakin vuosia sitten napattu kuva. Olin juuri silloin ostanut kilpparin puutarhaani ja ihme kyllä se on vieläkin ehkä vaikka on aika ohutta materiaalia ja ontto. Kilpparin alla kasvaa tällä hetkellä helmililjaa ja rönsyakankaalta.


Pihallamme on paljon erilaisia kivikkoyksityiskohtia ja niistähän nämä otukset pitävät. Kuumana kesäpäivänä näitä vilistelee useampia pitkin kiviä ja rapina pensaissa on kova!


Kivikkopenkissämme kasvaa erilaisia maksaruohoja ja mehikasveja. Lisäksi tykkään joka vuosi asetella pikkukivistä eri asetelmia. Vieressä kasvaa turkestanin maksaruoho joka kukkii kauniin vaaleanpunaisena myöhemmin.


Samoina viikkoina otettu kuva mutta jokin vuosi sitten, taaperomme koosta päätellen. =) Mehikasveja jotka tänä päivänä on vallanneet koko alueen, ja vihreä on sitä turkestaanin maksaruohoa sekä jotain muuta joka kukkii keltaisena, nimeä on nyt muista. Keskellä on sammalleimua josta osa olikin viime talvena kuollut.Kevätesikko. Näitä on eri väreinä, kaikki saatu viron naapuriltamme. 
Meidän kesäkeidas. Alhaalla vasemmalla nousee kultapiisku. Samasta kukkapenkistä nousee imukärhöä vai mikä olikaan nimeltään, on vasta jonku vuoden ollut ja hienosti jo kiipeilee kiveä pitkin. Syksyllä on upean oranssi. Siitä seuraavana kotkan alla on liljoja ja punahattua. Sitten on kevätesikkopenkki jossa myös rönsyakankaalta ja sinistä pienikukkaista minkä nimeä en myöskään muista juuri nyt! :D 
Niiden takana päivänliljaa, helmililjaa, ja vuohenjuurta. Toiseksi ylempänä on punakellukkaa, rönsyakankaalta, sitkeä nokkonen sekä tuota isolehtistä johon tulee loppukesästä kauniit lilat kukat. Ylempänä omassa penkissään oikealla on keltakukkaista alpi-jotain? Takana on lempparini punaiset tulppaanit sekä:


Tälläistä korkeaa kalliokieloa jota olen tuonut virosta taloltamme. Marjat ovat tosi myrkyllisiä, joten istuttamisen kanssa kannattaa miettiä paikka johon pienet kädet eivät yllä. Taustalla pikkusärkynyt sydäntä joka on tänä vuonna aivan valtavan suuri pensas! Olen siitä siirtänyt jo moneen paikkaan ja jakanut eteenkin päin ja aina vaan siitä riittää. Haaveilenkin paikasta johon saisin tätä koko pitkän rivin, sillä se kukkii koko kesän.

Pyöreän kivikkopenkin yhdessä kohtaa on merimaailma. Simpukankuoret ja vaaleat kivet on espanjasta ja virosta.

Kunhan puuhommat helpottaa käsittelen tämän kivikkopenkin kauttaaltaan läpi. Tässä kuvassa näkyykin kuollutta sammalleimua, sen otan pois ja kaikki kivet että saa rikkaruohot poistettua. Laittelen kuvia myöhemmin sitten siitäkin projektista. :)Meidän kattopeltien alle on kotiunut oravaäiti mukavasti talveksi, ja nyt keväällä meillä ollaan ihasteltu ja vähän vihaseltukin oravanpoikasia. Onneksi ovat aika aamu-unisia, kahdenksan aikaan heräilevät nyt lomalla kun mekin ja sitä ryminää ei voi olla kuulematta kun poikue lähtee ulos! Siinä sitten juostaan pitkin pihoja, leikitään ja ollaan ihan hellyttävän ylirohkeita. Minkäänlaista itsesuojeluvaistohan näillä ei ole vielä vaan ihan kenkien päälle tullaan ja katsellaan uteliaina suoraan silmiin. Olenkin lapsille muistutellut että terassin ovia ei jätettäisi auki. En tahdo edes ajatella mitä nämä saisi sisällä aikaan. :D
Taustalla näkyvä tuija on myös pyöreällä kivikkopenkillä. Täälläsuunnassa jatkuu istutukset ja maassa kasvaa vaaleanpunaista neilikkaa sekä sammalleimua. 

Laittelen joku päivä taas lisää kuvia. Nyt ruuanlaittoon ja klapitalkoisiin. Aurinkoiset torstait! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...