Rahka on yksi takuuvarma raaka-aine jota meidän jääkaapistamme aina löytyy, niinpä ei ollut vaikea keksiä mitä leipoisin kun sain naapurista raparperia. Pellillinen rahkapiirakkaa valmistuu nopeasti ja vaivattomasti.
Tässä piirakassa on vähennetty vehnäjauhojen määrää ja korvattu ne osin grahamjauhoilla. Myös sokeria vähensin lisäämällä banaania makeutta tuomaan. Nyt alkaa olla mustikka-aikakin käsillä, suosittelen kokeilemaan tätä piirakkaa myös niiden kanssa. Tässä linkki mustikkaversiooni.
Raparperi-rahkapiirakka
(1 uuninpellillinen )
4 dl vehnäjauhoja
4 dl grahamjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
250g voita
2 dl ranskankermaa
2 kananmunaa
6-7 dl raparperinpaloja
1-2 banaania paloina
(pakasteraparpereihin 2 rkl perunajauhoja lisäksi)
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sula voi. Jaa seos kahteen osaan.
- Sekoita toiseen osaan ranskankerma ja munat, lisää seos pellille. Ripottele päälle raparperin- ja banaaninpalat.
Rahkaseos
500g maitorahkaa
½-1 dl sokeria (maun mukaan)
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
- Sekoita rahakaseoksen ainekset keskenään ja levitä pellille raparperin ja banaaninpalojen päälle.
- Lisää lopuksi toinen osa muruseoksesta pinnalle.
Paista 200- asteessa 30-40 minuuttia.
Voi, miten herkullisen näköistä. Raparperi ja rahka <3
VastaaPoistaHyvä yhdistelmä! Tänään olisi tarkoitus mennä mustikkametsään, ei liene vaikea arvata mitä sitten leivotaan. ;)
Poista