Leipäherkut ja rieskapizza

Tänä keväänä Hellapoliisilta, eli Kati Jaakoselta tupsahti kolme (jos pysyin oikein laskuissa) kirjaa uunista ulos. Yksi niistä on Leipäherkut -niminen kirja joka pitää sisällään 73 reseptiä. Jos syöt leipäsi aina saman kaavan mukaan, hanki tämä kirja niin et palaa enään entiseen!
Kirjassa on reseptejä laidasta laitaan ja taatusti jokaiselle jotakin. On vinkkejä aamiais- ja välipalaleipiin, sekä illanistujais- ja iltapalaleipiin. Ne on helppoja valmistaa ja käyvät tilanteeseen kuin tilanteeseen ja joita osaa valmistaa kuka tahansa. Kun jauhosormea syyhyää tai tahdot aterialle hyvää leipää, Ruokaleivät-osiossa on useampi resepti hapanleivästä aina naan-leipiin. Gluteeniton osiokin löytyy ja päätinkin kokeilla niistä jokaista, ensimmäisenä ehkä ihanalta kuulostavia porkkanasarvia.

Koska kyseessä on suomalainen kirja ja leivästä kirjoitetaan ei voileipäkakkuja oltu unohdettu. Tästä olin mielissäni sillä vaikka tänä nettiaikana kaikki on helposti koneelta haettavissa, itse pidän eniten kuitenkin resepteistä jotka löytyvät ihan kirjasta. Siitä ne on helppo sitten muutella oman maun mukaan mutta varsinainen resepti on kätevämpi selata tutusta kirjasta johon voi tehdä vaikka merkintöjä tai hiirenkorvia.Omissa juhlissani tykkään että tarjottavien joukosta löytyy jotain pientä närpittävää, niinpä kirjan Pieniä suupaloja olikin tervetullut osio! Sieltä löytyy vinkit täytettyihin ruisnappeihin, leipäpopseihin, piknik-suupaloihin ja moneen muuhun.
Ennen kuin kirjaa olin lukenut loppuun mietin itsekseni että miten kukaan keksii kirjan verran leipäreseptejä laidasta laitaan. Minä kun itse kuulun juuri tuohon alussa kuvailemaani kategoriaan joka syö leipänsä miltei aina saman kaavan mukaan.. Niinpä yllätys oli suuri kun kirjan lopusta löytyi osio vielä makeisiin leipäherkkuihin!Illanistujais- ja iltapalaleipä- osiosta löysin hyvät ja nopeasti valmistettavat Rieskapizzat. Montaa raaka-ainetta ei tarvita, ja kun rieskaa jemmaa pakastimeen saa niistä vaikkapa koululainen tehtyä helpolla itselleen herkulliset eväät.

Rieskapizzat
4 kpl

4 rieskaa tai tortillaa
½ purkkia salsakastiketta
200g kinkkurouhetta (jonka korvasin fetalla)
100g kirsikka tai miniluumutomaatteja
ripaus basilikaa tai oreganoa
100g juustoraastetta.

- Laita rieskat tai tortillat leivinpaperilla vuoratulle uuninpelille ja voitele salsakastikkkeella.
Ripottele päälle kinkkurouhetta ja puolitettuja kirsikka- tai minluumutomaatteja.
Ripottele pinnalle basilikaa ja oreganoa sekä juustoraastetta.
Kuumenna uunissa 200 -asteessa noin 10 minuuttia
tai kunnes juusto on sulanut pinnalle.


Suosittelen Leipäherkut -kirjaa kaikille niille jotka syövät leipänsä aina samalla tavalla sekä niille jotka tykkäävät valmistaa leipäherkkuja joko itselleen tai vierailleen.
Kiitos Kati herkullisesta kirjastasi!
Kirja on saatu arvostelukappaleena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...