Suolaiset tartaletit

Nämä herkulliset suupalat vaativat hieman enemmän aikaa valmistukseen, mutta ovat ehdottomasti vaivansa väärti. Jos tahdot hieman nipistää aikaa tehdessä, valmista pohjat etukäteen ja täytä myöhemmin. Näissä tomaattisissa tartaleteissä on maistuva cheddartäyte ja unikonsiemenillä maustettu taikinakuppi. Suosittelen kaulimaan taikinan mahdollisimman ohueksi jolloin täyte pääsee eniten oikeuksiinsa. 

Ohjeessa käskettin laittamaan kaksi tomaattia per kuppi, mutta tehdessä yksi tomaatti näytti ihan riittävältä. Se osottautui virhearvioksi joten, älä tee niinkuin minä teen vaan niinkuin minä sanon: laita kaksi tomaattia. Basilikan määräkin on ihan oman maun mukaan, jos et ole tottunut laita yksi lehti mutta jos olet superfani laita niin paljon kuin tykkäät tai ainakin tuplamäärä.



Suolaiset tartaletit
( 12 kpl )

100g kylmää voita paloiteltuna
200g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 tl unikonsiemeniä
kylmää vettä

Täyte
24 kirsikkatomaattia
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa
suolaa ja pippuria
50g voimakasta cheddarjuustoa
100g tuorejuustoa
12 basilikanlehteä

- Voitele kevyesti muffinipellin syvennykset. Siivilöi jauho ja suola monitoimikoneeseen, lisää voi ja anna koneen käydä kunnes taikina on murumaista. 
Siirrä seos kulhoon, lisää unikonsiemenet ja sen verran kylmää vettä että saat hyvän tuntuisen taikinan. 

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja leikka kahtia. Lauli ensin toinen puolikas ja ota pyöreällä muotilla 6 palaa jalaita muffinipellin syvennyksiin, tee samoin toiselle puolikkaalle. 

Laita taikinapaloille pala leivinpaperia ja päälle herneitä painoksi. 
Laita pelti jääkaappiin odottelemaan noin puoleksi tunniksi.
Sen jälkeen paista tartalet pohjia 200- asteessa noin 10 minuuttia. Poista paperi ja herneet.

- Laita kirsikkatomaatit uunivuokaan, ripsottele päälle oliiviöljyä ja paahda uunissa noin 5 minuuttia.

- Sulata voi pannulla, lisää jauho ja sekoittele kunnes suurustuu. Lisää vähitellen maito koko ajan sekoittaen ja anna kypsentyä miedolla lämmöllä hyvin sekoittaen. Mausta ja lisää molemmat juustot, cheddar raastettuna. 

Laita jokaiseen taikinakuppiin kaksi kirsikkatomaattia, basilikanlehti ja lusikoi juustokastiketta päälle. 
Laita tartaletit uuniin ja paista noin 15 minuuttia kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.
Koristele basilikanlehdillä.






Nauti tomaattitartaletit kahvin kanssa tai pakkaa mukaan vaikka retkelle. :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...