Lusikkaleivät

Suomalaisiin juhlapöytiin kuuluu erilaisia leivonnaisia joiden suosio on kova vuodesta toiseen ja niitä leivotaan perinteitä noudattaen. Yksi näistä leivonnaisista on lusikkaleivät. Lusikkaleipiä tarjoillaan ylioppilasjuhlissa, syntymäpäivillä, häissä, rippijuhlissa ja oikeastaan missä juhlissa tahansa. 

Moni mieltää nämä pikkuleivät kovatöisiksi ja onhan näissä aika näpertäminen, mutta kuten muissakin leivonnaisissa työskentely voidaan jakaa useammalle päivälle. Pikkuleipien kuoret voidaan paistaa runsaasti etukäteen, ja täyttää sitten lähempänä juhla-ajankohtaa. Voit myös pakastaa täytetyt lusikkaleivät mutta sokeroi ne vasta sulatuksen jälkeen. 

Työskentele jääkaappikylmän taikinan kanssa, purista ensin kämmeneen sopivan kokoinen pala taikinaa ja painele lusikkaan. Voit leipoa kaikki samaa lusikkaa apuna käyttäen mutta erilaisia lusikoita käyttäen saadaan aikaan hauskan näköinen kattaus. Mutta muista että yhdessä lusikkaleivässä kuorien on oltava kuitenkin pari. Lusikkaleivät
( n.35-40 kpl )

(munaton)

200g voita
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa tai leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Lisäksi: Paistonkestävä vadelmamarmeladia
Sokeria

- Sulata voi kattilassa ja anna porista miedolla lämmöllä kunnes saa aavistuksen väriä. Anna jäähtyä hieman ja lisää sokeri. Jäähdytä kunnolla. 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Laita taikina jääkaappiin ja aloita leipominen kunnes taikina on kylmää. 
Purista ensin kämmenessä sopiva määrä taikinaa tiiviimmäksi ja painele se lusikkaan. 
Aseta lusikkaleipä leivinpaperille pellille, kupera puoli ylöspäin. 

Valmista pellilliset valmiiksi ja paista uunin keskitasossa
175- asteessa noin 12- 15 minuuttia 
uunista riippuen huom!! 

Anna jäähtyä kunnolla ja täytä marmeladilla. Pyörittele sokerissa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...