Heti postattuani Lusikkaleivät-reseptini, sain idean mustikkaisista lusikkaleivistä. Väliin mustikkacurdia ja sokerointikin olisi teemaan sopiva, mustikanmehulla värjätyllä sokerilla. Kuulosti niin hyvältä että se oli tehtävä uusi taikina pikimmiten.
Maistuis varmaan sullekin- blogissa on useampi curd-resepti ja sieltä löysinkin puolukkaisen ohjeen josta muutin marjat mustikaksi. Tahna on aluksi hieman löysähköä mutta jo muutaman tunnin jääkaapissa olon jälkeen mustikkacurd on vanukasmaista ja valmista lusikoitavaksi. Voit soseuttaa mustikkasurvoksen sileäksi, mutta itse tykkään sattumista ja vain survoin mustikoita hieman. Oman maun mukaan siis.
Mustikkasokeria viimeistelyyn. |
Tarvitset:
1 x Lusikkaleivät reseptillä tehtyjä pikkuleipiä ( 1 pellillinen )
Mustikkacurd
1 dl mustikkasurvosta
2 keltuaista
½ dl hillosokeria
ripaus kardemummaa (voi jättää poiskin)
150g voita kuutioina
n. 1tl pakastemustikoista sulanutta mehua
1 dl sokeria
- Sekoita kattilassa marjasurvos, keltuaiset ja kardemumma.
Sekoita joukkoon sokeri vatkaten seosta koko ajan.
Keitä minuutti, koko ajan hyvin sekoittaen ja nosta liedeltä.
Kuutioi joukkoon voi ja sekoita kunnes se on sulanut.
Anna mustikkacurdin jähmettyä jääkaapissa.
Sekoita sokerin joukkoon tippa kerrallaan mustikoiden mehua kunnes sävy on mieluinen. Sekoita kunnes väri on tasaisesti levittynyt. Jos ilmestyy paakkuja, saat ne pois lusikalla painelemalla.
Täytä lusikkaleivät mustikkacurdilla. Pyörittele mustikkasokerissa, voit käyttää apuna lusikkaa.
Upean näköisiä lusikkaleipiä ihanalla täytteellä. Ja tuo sokein värjäys on todella kiva tapa saada perinteisiin pikkuleipiin hieman uudistusta.
VastaaPoistaKiitokset Mimmi M! Täyte oli kyllä aivan ihanaa, sitä söisi ihan pelkiltäänkin.. Mustikalla ja muillakin marjoilla saa kivasti väriä sokeriin, aina ei tarvita elintarvikevärejä :)
Poistatosi kauniit lusikkaleivät,tuo mustikka curd kuullostaa niin herkulliselta :)
VastaaPoistaKiitos Vilijaana! Mustikkacurd oli fantastista, kuin vanukasta. :)
Poista