Kardemummakuppikakut

Sain eilen harvinaisen hetken olla ihan yksikseni kotona. Ei lapsia vaatimassa huomiota ja pitämässä yllä tiettyä härdelliä vaan sain olla yksin ja tehdä mitä huvittaa. Hyvin usein tälläiset arjen luksukselta tuntuvat tilanteet päätyvät aina samaan eli järkkärin akku lataukseen, hyvää musiikkia soimaan ja leivontaterapia ja kuvaustuokio alkakoon! 

Kävelin leivontatarvikehyllyni eteen ja pläräsin leivontakirjojani. Nappasin käsiini Pullahiiren Tarun Kuppikakut-kirjan ja aloin selata herkullisia kuppikakkukuvia. Koska hieman jouluntuntua alkaa olla jo ilmassa, valitsin reseptien joukosta nämä kardemummakuppikakut. Kardemumma ja kaneli luonnollisesti kuuluvat jouluun ja niiden yhdistelmää ei kyllä voi vastustaa. Kuppikakut tuoksuivat ja maistuivat joululta, ja yhteistuumin perheen kanssa tuli todettua että nämä olivat aivan kuin korvapuusteja mutta hieman erilaisessa muodossa! Kuppikakkujen maku oli ihan superhyvä ja koostumuksesta tuli aivan täydellinen, en kehtaa edes kertoa kuinka monta näistä meni lopulta omaan suuhuni......




Kardemummakuppikakut
(12 kpl)

Pohja
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl maitoa
70g voita

Kuorrute
100g turkkilaista jogurttia (kirjassa oli ranskankermaa)
2 dl vispikermaa
1½ tl kanelia
2/3 dl tomusokeria

Koristeluun tähtiströsseliä (kirjassa luki raesokeria)

- Sekoita keskenään vehnäjauhot, kardemumma, leivinjauhe ja vaniljasokeri. 
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kuumenna maito ja voi yhdessä niin, että voi sulaa maidon joukkoon. 
- Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen kuivia aineita ja maitoseosta. 
Sekoita tasaiseksi ja nostele massa 12 muffinssivuokaan muffinssipellille. 

Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia
Kiertoilmalla n.160 asteessa


Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista. 

Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Laita tähtitylla pursotuspussiin ja lusikoi täyte pussiin. 
Pursota kuorrute muffinssipohjien päälle. Koristele.



2 kommenttia:

  1. Ihana, että olet leiponut tuosta kirjasta juuri näitä! Nämä oli meilläkin suuria suosikkeja, varsinkin pullasta pitävän esikoisen mielestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat ihan löytö, jäävät varmasti vakituiseksi reseptiksi. Meilläkin viimeinen kuppikakku leikattiin kahteen osaan ettei syntyisi riita siitä kuka sen syö :D
      Mainio ohje ja nythän voin pestä käteni pullan leipomisesta sillä en pidä siitä hommasta lainkaan ja nämä pärjäävät kyllä täysin korvapuustin tai laskiaispullan rinnalla! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...