Kun pöydällä on jo todella kypsiä banaaneja, on niille ehkä jo aika tehdä jotain.. Ylikypsät banaanit ei maistu sellaisenaan ainakaan mulle, mutta mokkapaloihin ujutettuna ovat oikeinkin maukkaita.
Jos pitää rommin mausta, sitä voi tämän taikinan joukkoon sujauttaa tilkan tai kaksi.
Banaani-mokkapalat
( 1 uuninpellillinen )
300g voita
2 dl muscovadosokeria
2 dl hienoa sokeria
5 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3 erittäin kypsää banaania
1 dl extravahvaa kahvia
(tilkka rommia/rommiaromia maun mukaan)
2 dl suklaarouhetta
Kuorrutus:
50g sulaa voita
6 rkl extravahvaa kahvia
n.300g tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
nonparelleja
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit.
2. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
4. Survo banaanit sileäksi soseeksi ja lisää taikinaan yhdessä kahvin kanssa.
Rouhi suklaa paloiksi ja lisää taikinaan varovasti käännellen.
Kaada uunin pellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa 25 minuuttia
kiertoilma: 180 / n. 20 minuuttia
Tee tikkutesti, ota pois uunista kun taikina ei jää tikkuun. Anna jäähtyä.
1. Lisää kahvi ja voi kattilaan, lämmitä kunnes voi sulaa. Anna jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi voi-kahviseokseen. Kaada hyvin jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparellit.
Laita jääkaappiin ja paloittele kohmeisena.
Täällä suorastaan höyrystyy jo koneen ruutu. On niin herkullisen kuuloiset mokkapalat!
VastaaPoistaOlen aika ronkeli banaanileivonnaisten suhteen mutta tämä on yksi poikkeus. Maku vain parani parin päivän päästä, mutta miksihän ne viimeiset maistuu aina parhaimmalta??
Poista