Suklaasydämet

Ystävänpäivä lähestyy, se on tullut huomattua jo lehtien ja blogien myötä erilaisin leivonnais- ja askarteluohjein. Sitä sanotaan että ystävänpäivä on joka päivä ja tottahan se onkin, mutta mun mielestä on hyvä että kerran vuodessa ihan erityisesti näitä kultaakin kallimpia ihmisolentoja saa muistaa. Sen ei tarvitse olla mitään suurta ja hienoa, muistaminen riittää. Jo pelkkä kortti ilahduttaa saajaansa ja saa hyvälle tuulelle.

Ystävänpäivä mielessä valmistin nämä suklaasydämet. Aika usein kysellään reseptejä johonkin pikkumakeaan, johonkin hyvään, jotain helppoa pitäisi olla ja ei paljoa raaka-aineita, ja sitten erityisruokavaliot. Saisi olla munatonta, viljatonta, maidotonta, sokeritonta, laktoositonta jne.. No, tässä yksi vaihtoehto sellaiseen. Itse käytin omaa suosikkiani Fazerin sinistä, mutta valikoimalla laktoosittoman tai raaka-suklaata nämä käyvät myös erityisruokavaliota noudattaville.

En ollut aloittaessa varma onnistuuko mielessäni pyörinyt ajatus suklaasydämistä käytännössä mutta päätin kokeilla. Aluksi testasin että liimaan sydämet alaosistaan kiinni yhteen, ja sitten dippaan suklaaseen. Ei oikein onnistunut. Lopulta otin pähkinät ja ihan sormin dippailin suklaaseen ja asetin suklaiset pähkinät yhteen leivinpaperille pellin päälle ja siitä jääkaappiin. Hetken odottelu ja suklaasydämet olivat valmiita. Kylminä irtoavat tosta vain leivinpaperilta. Varoitan, että katoavat tosta vain myös parempiin suihin että suosittelen valmistamaan samantien tuplamäärän! ;)Suklaasydämiin tarvitset:

1 pss Pekaanin pähkinöitä (70g)
80g suklaata 

Sulata suklaa vesihauteessa. Dippaa  kaksi pähkinää päällipuoli alaspäin suklaaseen ja aseta leivinpaperin päälle sydämen muotoon, toinen pähkinä alaosasta hieman toisen päälle. 

Nosta hetkeksi jääkaappiin ja käytä leivonnaisten tai kakun koristeluun tai nauti sellaisenaan. Parhaimmillaan jääkaappikylmänä!


2 kommenttia:

  1. Onpa hauska idea!! Ja ihan paras yhdistelmä - pähkinää ja suklaata, nam!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat ihan vastustamattomia yhdessä, fasu ja pekaaninpähkinä! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...