Pehmeä sitruunajuustokakku

Tämä kakku sai kuopuksen juhlissa kehuja kaikilta. Tein synttäreille kolme kakkua, Suklaamoussekakun, marjakermakakun ja tämän sitruunajuustokakun. Kaikille kaikkea periaatteella. Tuhdin suklaisen ja perinteisen kermamarjakakun lisäksi tälläinen pehmoinen ja raikas sitruunajuustokakku oli kevyt lisä kakkupöytään. 

Tämä sitruunajuustokakku sopii myös täytekakun väliin täytteeksi, esimerkiksi lakritsimoussen kaveriksi!




Sitruunajuustokakku
(24cm vuoka)

Pohja
200g Digestiveä (voi laittaa osan kaurakeksejä)
75g voita

Täyte
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruuna
+ kuoriraaste
1 dl turkkilaista jogurttia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 valkuaista
2 dl kermaa
6 liivatelehteä

Koristeluun: 
Viinirypäleitä, sitruunanviipaleita

- Laita irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi ja aseta vuoan reunat kiinni. Voitele reunat ja lisää leivinpaperisuikaleet reunoille. 

Murenna keksit, ja kaada päälle voisula. Painele keksivoiseos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan. 

Laita liivatelehdet kylmään veteen. 
- Pese sitruuna huolellisesti ja kuivaa. Raasta sitruunan kuori, ja sekoita yhteen tuorejuuston, turkkilaisen jogurtin ja sokerien kanssa. 
Purista sitruunan mehu ja kuumenna se kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja laita lehdet mukiin. Kaada kiehuva sitruunanmehu lehtien päälle ja sekoita tasaiseksi. 
Lisää ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla hyvin vispaten. 
Vaahdota kermavaahto löysähköksi vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 
Lisää sitruunatäytteeseen kermavaahto varovasti käännellen, sen jälkeen lisää valkuaisvaahto. 

Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä muovikelmulla ja anna hyytyä vähintään 5 tuntia tai mielellään yön yli. Irroita kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. 
Koristele viinirypäleillä ja sitruunanviipaleilla.



4 kommenttia:

  1. Kakku hyytymässä jääkaapissa. Maistui hyvältä kupin reunoilta.. ;)
    Kiva juttu susta hesarissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kivaa että resepti pääsi heti käyttöön. :)

      Poista
  2. Ihana koristelu ja varmasti herkullinen kakku!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! Koristelu tapahtui järkyttävässä kiireessä, koristelin ja kuorrutin kolme kakkua juhla-aamuna ja siinä kun sokerikreemejä ja suklaaganacheja valmistelin mietin kuumeisesti jotain koristeluideaa tälle kakulle kunnes huomasin pöydällä viinirypäleet :D Ja ne sopikin hyvin kun ovat myös raikkaita. :)
      On yksi lemppareistani tämä, koostumuskin on ihanan pehmoinen ja ilmava :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...