Suklaamoussekakku valuvalla suklaalla

Hieman on huono omatunto kun kaikki blogiasiat laahaa, Keksipäivä jäi pitämättä ja arvonta suorittamatta. Viime viikonlopun syntymäpäivät saimme juhlittua ja tarjottavista olisi reseptejä, mutta kaikki nämä siirtyi sillä sain tässä eräs päivä lenkilläni lievän aivotärähdyksen. Kohtalon ivaa, että koko talvi on lenkkeilty ja juostu, ja nyt, kun lenkkireittini noin kymmenen metrin pätkä oli vielä sulamatta päätin sitten siihen mennä ja kaatua. Suorilta selin takaraivo edellä jäähän. Vaikka tällä pituudella ei kovin korkealta putoa niin kyllä vaan kumahti ikävästi kun menin liian varmoin askelin.. Tänään onneksi on jo parempaan päin joten saa hoidettua näitä rästejä pois. :) 

Vietimme kuopuksen 5-vuotis synttäreitä pääsiäisenä, ja hän oli toivonut kakuksi Suklaaputouskakkua. En tiedä mistä poika oli idean keksinyt, mutta jo viime elokuussa toivomus minulle esitettiin ja siinä pysyttiin! Tämä taisi olla minullekin ensimmäinen kokonaan kreemikuorrutettu kakku ja hieman etukäteen hermoilin noinkohan kukaan sitä syö, jos on liian makeaa. Täytteenä oli vielä kaksi noin kahdensentin korkuista suklaamoussekerrosta, ja päälläkin vielä suklaakuorrutetta. Molempiin täyteväleihin lisäsin vielä appelsiinitäytettä, yhdistelmä maistui kivasti Fazerinasuklaalta. :)

Makeaahaan tämä oli kuin mikä, mutta mielestäni parasta suklaakakkua jota olen koskaan tehnyt. Turhaan epäröin kreemipintaakin: kun kakku on saanut olla huoneenlämmössä hetken ennen tarjoilua, senkin maku ja koostumus muuttuu hyvänmakuiseksi. 



Suklaamoussekakku
( n.25-30hlö:lle)


(Tee pohja päivä ennen täyttöä)

Pohja:
8 kananmunaa
samanverran sokeria
samanverran perunajauhoja mutta
korvaa 3/4 dl tummalla kaakaojauheella
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kuohukermaa

-  Voitele ja jauhota irtopohjavuoka, 26-28cm kokoinen. 
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munasokerivaahtoon.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 
175 asteessa noin 45-50 minuuttia tai
kiertoilmalla 160 asteessa noin 40-45 minuuttia
(Huom! ajat uunikohtaisia)

Tee tikkutesti ja jos taikinaa ei jää tikkuun, ota kakku pois uunista. 
Anna levätä hetki vuoassaan ennen kuin kumoat leivinpaperille. 


(2.päivä)

Suklaamousse

450g maustamaton tuorejuustoa
1.5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunan keltuaista
300g Brunbergin tummaa suklaata
150g Fazerin sinistä
5-6 dl kermaa

-  Pilko suklaat kulhoon ja sulata vesihauteessa. 
Sekoita tuorejuusto ja sokerit keskenään. Lisää kananmunan keltuaiset. 
Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi. 
- Lisää sula suklaa ohuena nauhana valuttaen tuorejuustoseokseen samalla vispaten. 
Lisää kermavaahto parissa erässä samalla sekoittaen. 


Appelsiinitäyte

1 prk Appelsiinituorejuustoa
1.5 dl kermavaahtoa

Sekoita keskenään.

Kostutukseen: 
Sprite tai vaniljamaito (puolet maitoa, puolet vettä ja 1 rkl vaniljasokeria)

- Vuoraa irtopohjavuoka muovikelmulla. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, laita päällimmäinen pohjalle ja kostuta se. 
Levitä puolet appelsiinitäytteestä pohjalle, ja sen jälkeen puolet suklaamoussesta. 

- Lisää keskimmäinen pohjapala, kostuta, lisää loput appelsiinitäytteestä sekä suklaamoussesta. 
- Laita viimeinen kakkupohja, kostuta ja laita muovikelmua päälle. 

Anna hyytyä seuraavaan päivään jonka jälkeen kumoa kakku tarjoiluastiaan. 


Sokerikreemi

250g  voita
500g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä/maitoa
( elintarvikeväri, Wilton Sky blue )

- Vaahdota huoneenlämpöistä voita noin 10 minuuttia. 
- Lisää puolet tomusokerista ja jatka vaahdottamista. Lisää sen jälkeen loput, ja värjää sokerikreemi tarvittaessa.

Levitä pehmeä sokerikreemi kakkuun. Laita jääkaappiin kohmettumaan ja valmista suklaaganache.


Suklaaganache

150g Brunbergin tummaa suklaata
130g kuohukermaa

- Rouhi suklaa pieneksi. Kuumenna (ÄLÄ keitä) kerma ja kaada suklaarouheen päälle. 
Sekoita suklaaseosta kunnes se on tasaisesti sulanut. Kun suklaa alkaa hieman kohmettua, kaada kreemipinnan päälle lusikkaa apuna käyttäen. 

Koristele suklaakarkeilla ja patukoilla.  



Rääppiäisistä




Arvontaan osallistuneet huom! Voittajat ovat nyt selvillä joten tarkkailkaahan tänään sähköpostianne! 
Tämä EI ole aprillipila ;)





6 kommenttia:

  1. Voi miten kaunis ja herkullisen näköinen kakku! ♥ Kun laittaa suklaata suklaan päälle niin ei siitä välttämättä tuu huonoa vaan älyttömän herkullista! ;D Myöhäiset onnittelut päivänsankarille ja pikaista paranemista sulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Taru! Ja totta, mitä enemmän suklaata sen parempi ;) Yllätyin kreemistäkin, ettei se niin kamalaa sitten ollutkaan mitä kuvittelin. Uskallan käyttää jatkossakin :)
      Olo on tosi vaihteleva edelleen mutta päivä päivältä parempi että eiköhän tästä parannuta :) Kiitos! <3

      Poista
  2. Upea blogi sinulla, selailin sitä tässä illalla ja en voi kuin hämmästellä kykyäsi yksityiskohtaisuuksiin ja näpertelyn lahjojasi. Lisäksi osaat vielä leipoa ja arvostat perinteisiäkin leivonnaisia, hatunnostot!
    Hyvää kevättä!
    -T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ilahduttavasta kommentistasi, ja hyvää kevättä myös sinulle! :)

      -Johanna

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...