Kuohkea raparperipiirakka


Olin tässä päivänä eräänä jälleen naapurin mummon kahvipöydässä. Tarjolla oli mm. superhyvää raparperipiirakkaa joka oli todella kuohkeaa ja maistui taivaallisen hyvältä jäätelön kanssa. Reseptihän tuli toki pyydettyä ja raparperitkin sain kaupan päälle joten kotiin päästyäni rupesin leipomispuuhiin. 

Taikinan salaisuus lienee siinä, että maito ja voi kiehautetaan ja lisätään kuumana taikinaan. Olen huomannut tämän toimivan täydellisesti myös kahvikakuissa, jokin taika siinä on että tälläinen kikka tekee taikinaan kuohkeuden ja pehmoisen koostumuksen. Suosittelen tätä reseptiä kokeiltavaksi, myös marjojen tai omenoiden kanssa toimii oikein hyvin! 

Tämä resepti tulee kulkemaan mukanani aina, tietenkin koska piirakasta tulee ihanan täydellistä mutta myös muistona ystävyydestä naapurin mummoni kanssa. Ihanaa on että voin jakaa tämän ohjeen myös teille. :)





Kuohkea raparperipiirakka
( uuninpellillinen )

3 isoa kananmunaa
3 dl sokeria
2.25 dl maitoa
100g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3-4 raparperin vartta ( 2 kpl jos isoja )
 pinnalle: kanelia ja sokeria

- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. 
Kiehauta kattilassa voi ja maito. 
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuuman voi-maitoseoksen kanssa. 

Kaada uuninpellille leivinpaperin päälle. 
Pilko raparperit paloiksi ja ripottele pinnalle. Ripottele päälle vielä kanelia ja sokeria. 

Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 
175 asteessa 30 minuuttia
tai kiertoilmalla 160 asteessa n. 30 minuuttia

Tarjoa vaniljakastikkeen- tai jäätelön kera.




8 kommenttia:

  1. Tulipa sopivasti resepti fb:n feedissä vastaan. Testaan heti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä ajoitus mulla siis :D Kiva että pääsee heti kokeiluun!

      Poista
  2. Raparperia pukkaa kyllä nyt niin kovaa vauhtia, että :) Tässä kiva ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ihana ohje, tullut leivottua jo monta pellillistä :)

      Poista
  3. Nam, Tätä täytyy kokeilla. Itse oon kokeillut kahvikakkuihin tuota kuuman rasvan lisäämistä vaahtoon (pumpulikakku), mutta en tällaiseen piirakkaan. Tämän tyyppistä piirasta oon kyllä joskus maistanut, raparperiä onkin nyt kivasti saatavilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni kikka ja silti niin iso vaikutus lopputulokseen. Myös muffineissa ja kahvikakuissa tämä toimii hyvin. :)

      Poista
  4. Tämä ohje pitää laittaa muistiin. Ensi kerralla leivon tällaisen piirakan äidille ja isälle viemisiksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...