Hei hei mitä kuuluu?

Hei vaan pitkästä aikaa, blogi on heräilemässä pidemmältä kesälomalta ja voin sanoa että loma teki enemmän kuin hyvää. Ihan ensimmäisenä tässä tahdon kiittää teitä kommenteista ja sähköposteista, toivon että olen huomannut kaikkiin vastailla. Kiitos uusille somekanavien seuraajille, fb:n sivuillekin teitä on tullut tasaiseen tahtiin vaikka hiljaisempaa on ollut.

Loppukeväthän meni kuten aina, kiireissä. Siinä ohella maalailin vähän sisätiloissa ja kunnostin terassin kaiteita ja kävin ahkeraan juoksulenkeillä. Niinkin ahkeraan että kroppa pisti stopin, sain järkyttävät rytmihäiriöt ja verenpaineet laski todella alas. Olimme juuri niihin aikoihin lähdössä kesäksi talollemme viroon, jossa sain sitten levättyä. Jätin juoksemisen kokonaan pois, ja kävin kävelemässäkin vain joitain kertoja. Pyöräiltiin poikien kanssa sitten senkin edestä, käytiin kalastamassa ja uimassa kivalla uimarannalla. Merivesi oli todella lämmintä jo alkukesästä. Kelit suosivat ja aurinko paistoi lähestulkoon koko loman. Ympäristön vaihdos ja täysi lepo teki hyvää ja nyt tuntuu että jaksaa taas.




Loman aikana tuli pohdittua kaikenlaista. Mitä tahdon? Suljenko blogin? Mikä musta tulee isona? Muutanko johonkin? Pois suomesta? Kaikkiin en saanut mietittyä vastauksia, mutta ainakaan blogia en ole sulkemassa. Luulen, että lomailu tuuletti päätä sen verran että se innostus taas jostain on kumpuamassa. Eilen kaivoin pitkästä aikaa jauhopussit ja kananmunat pöydälle ja leipasin muffinsseja.

Hommahan ei sujunut alkuunkaan niinkun mutkattomasti. Lomallakin koitin leipoa, mutta sähkövatkain kärvähti. Nyt koitin taas, ja se meni juurikin näin että "miten tämä taikina on näin paksua? Lisäämpäs vähän maitoa. Ai kato, en ollutkaan laittanut maitoa vielä lainkaan. Maistuupas taikina oudolta. Ainiin. sokeri puuttuu."- tyyliin. Ja ohje oli vielä sekoita vain ainekset keskenään ja paista.
Lomalta paluu, minkäs teet.

Kun pääsin kuvaushetkeen, se innostus tähän hommaan vain jostain alkoi palailemaan: "Laitanko lautasen tähän viereen ja olisiko kukan paikka tuossa parempi?" Järkkäriä en ollut pidellyt koko kesän aikana kädessä kuin sen hetken kun ojensin sen esikoiselleni joka lähti kuvailemaan omia juttujaan. (onkin muuten todella hyvä kuvaaja, synnynnäinen valokuvaaja!) Latasin kuvia koneelle, aloin rajailemaan ja vähän säätelemään valotuksia. Ai että, tämähän olikin näin kivaa!



Mukava olla täällä taas. Ensi viikolla vietetään esikoisen syntympäiviä ja sinnehän taas tehdään leivonnaisia joten paljon herkkujuttuja tulossa. :)


Mukavaa ja lämmintä elokuuta!

Johanna


5 kommenttia:

  1. Ihanaa, että oot taas blogin ääressä. ♥ Monesti sua jo kaipailinkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että kaivattu on! <3 Aion tässä lähipäivinä lukea teidän blogeja läpi mitä kaikkea olenkaan missannut loman aikana. Ihan on ollut outoa olla ilman teidänkin blogeja, vaikka ahkerana instan käyttäjänä onkin pintaraapaisun nähnyt mutta ei se ole sama. :)

      Poista
  2. Mukava kuulla sinustakin... älä välitä, kyllä monenmoista on sattunut minullekkin tässä kuukausien aikana... viime viikolla kotiuduttuamme reissusta rupesin leipomaan hiivataikinasta suolaisia leivonnaisia, vaan enpä muista koska taikinan työstäminen olisi ollut niin hankalaa...kaikista kummallisin mysteeri on kun onnistuin sulattamaan jotain valkoista toisen uunimme pohjalle....envielä tänä päivänäkään voi ymmärtää mikä/mitä se oli, vaan hkarmean siivon se aikaan sai...tuona samaisena suolaien leipomis päivänä. Kanssasyöjä ritilän illalla rapsutteli puhtaaksi...minä uunin pohjan enen paistamisia...jotain valkoista ja sulavaa se oli ollut... tarkastin kyllä uunin enen päälle laittamista ja olen takuuvarma, että se oli ritilää lukuunottamatta tyhjä... muista en voi tuosta syyttää kuin itseäni. Onneksi ei sattunut pahempaa. Ihanaa, että innostus kuvailuun yms on palaillut.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...