Kermakakku marjamousseilla



Tämän kakun kanssa oli suuria vaikeuksia päättää mitä täytteeksi ja mitä laitetaan päälle. Pakastimessa on nyt niin montaa sorttia marjaa että valinta oli niiiiin vaikea! Lisäksi mietin päälle kaikenmaailman kreemeistä lähtien aina kinuskikuorrutuksiin mutta lopulta päädyin ihan vaan kermaan ja tuoreisiin marjoihin. 

Väliin tuli karviais- ja punaherukkamousse ja mielestäni se oli hyvä valinta, karviaisista en ollutkaan ennen moussea tehnyt, ja punaherukka toi kivan oman kirpsakkuutensa. (vähän ehkä jäin kaipaamaan esimerkiksi kinuskisattumia tai vastaavaa joukkoon)  Mousseja voi säädellä sokerilla makeammaksi jos sellaisesta pitää ennemmin. Itse jätin sokeria vähemmälle ja kuopus tokaisikin että hyvää Brain Blasterz-kakkua :D

Kuten Suklaamoussekakun, myös tämän pohjan leivoin ohratärkkelyksestä. Pohjasta tulee ihanan kuohkea ja kepeä mutta kostutuksen kanssa saa olla tarkkana: helposti tulee ylikostutettua ja sehän sitten lähtee vuotamaan kun kakun kumoaa tarjoiluastiaan. 


Kermakakku ja marjamousset
( n.20-25 hlö )

7 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl ohratärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

- Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. 
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munasokerivaahtoon. 
Paista uunin alatasolla
175 asteessa n.45-50 minuuttia 
kiertoilmalla 160 asteessa n. 40 minuuttia
(uunikohtaisia aikoja)
Tee tikkutesti, jos taikinaa ei jää tikkuun on kakku valmis. 
Anna pohjan levätä pöydällä n. 5 minuuttia jonka jälkeen kumoa leivinpaperille.
Anna asettua seuraavaan päivään. 




Punaherukkamousse
(1 täyteväli)

150 g tuorejuustoa
1 dl sokeria (oman maun mukaan!)
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä + tilkka kiehuvaa nestettä
2 dl kermaa
1 kananmunan valkuainen

- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
- Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit. Survo punaherukat sauvasekoittimella soseeksi (ja halutessasi paina siivilän läpi), lisää tuorejuusto-sokeriseokseen. 
Kuumenna neste kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet. Lisää liivateseos tuorejuustoseokseen samalla hyvin vatkaten. 
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se. 
Vaahdota valkuainen vaahdoksi ja lisää se lopuksi mousseen varovasti käännellen. 

- Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Lisää pohja vuokaan, kostuta ja kaada mousse pohjan päälle. Lisää keskimmäinen pohja ja kostuta. Lisää karviaismousse, viimeinen pohja ja kostuta. Vuoraa kelmulla ja anna olla yön yli jääkaapissa, jonka jälkeen kumoa kakku tarjoiluastialle ja koristele kermavaahdolla ja marjoilla. 

Karviaismousse

150 g tuorejuustoa
n. 1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä + tilkka kiehuvaa nestettä
2 dl kermaa 
1 kananmunan valkuainen. 

Valmista samoin kuin punaherukkamousse. 

( Voit valmistaa täytteet yhtä aikaa, ja jakaa ne kahteen kulhoon jonka jälkeen lisäät toiseen karviaissoseen ja toiseen punaherukkasoseen ja jatka ohjeen mukaan loppuun. )






4 kommenttia:

  1. Tosi kaunis ja kesäinen kakku. Tein ohjeellasi pelkän karviaismoussen jälkiruuaksi, maustoin hieman kardemummalla ja oli kyllä todella herkullista.
    Kiitos ohjeesta ja hyvää syksyä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kardemumma onkin muuten varmasti hyvä karviaisen kanssa, kiitti vinkistä. :)
      Kiitos kommentistasi ja samoin hyvää syksyä myös sulle!

      Poista
  2. Upea kakku! Tuo karviasmousse houkuttaisi kokeilemaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, oli hieman erilaisemman makuinen maku kakussa kuin mihin oli tottunut. Kardemummalisä toisi vielä lisämakua. (jäi nyt mieleen kun edellinen komentoija oli kokeillut sillä)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...