Tykästyin aiemmassa lakukakussani tuohon kahden eri pohjan yhdistelmään. Kakkupala sekä näytti että maistui hyvältä. Olimme saamassa vieraita ja minikakku on silloin hyvä ja helppo tarjottava. Lakukakusta jäi kaksi pohjapalaa pakastimeen, otin ne pöydälle sulamaan ja sillä aikaa sekoitin täytteen ainekset. Tuorejuuustoa, vanilja- ja tomusokeria notkistetaan kulhossa ja levitetään pohjalle. Päälle lisäsin vielä kirpsakkaa omenasosetta ja toinen pohjapala päälle. Kostutuksena käytin vaniljamaitoa, ensi kerralla käyttäisin ehkä Spriteä.
Päätin että näitä pohjia täytyy jatkossakin muistaa pitää pakastimessa, kätevää ja helppoa.
Kahden pohjan minikakku
Vaalea ja tumma pohjapala (halk. 17cm)
Täyte
100g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl tomusokeria
1 dl omenasosetta
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Kostutus: vaniljamaito tai Sprite
koristeluun: nonparelleja ja sokerihelmiä
- Sekoita täytteen ainekset sekaisin. Kostuta pohja ja levitä täyte pohjalle ja sen päälle omenasose.
- Lisää toinen pohja päälle ja kostuta. Peitä muovikelmulla ja anna makustua yön yli.
Kumoa kakku tarjoilulautaselle, koristele kermavaahdolla ja nonparelleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)