Eilen blogini täytti 9-vuotta ja pitihän se kakku tehdä juhlan kunniaksi. Kakkuun päätyi suosikkimakujani: sitruunaa, lakritsia ja tietenkin suklaata.
Suurin ongelma oli osata päättää miten nuo kaikki laitan samaan kakkuun, ensin mietin lakritsa- ja sitruunamoussea mutta kun niiden yhdistelmistä on tullut tehtyä jo useita kakkuja päädyin toisenlaiseen ratkaisuun. Sitruunamoussea maitosuklaarouheella, kahta eri kakkupohjaa, suklaakuorrutusta ja koristeluun runsaasti lakritsaa.
Sitruuna-lakritsikakku
( 15-18hlö )
Pohjat:
Vaalea pohja
3 kananmunaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
- Voitele ja jauhota 17cm kakkuvuoka.
- Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munasokerivaahtoon.
Kaada kakkuvuokaan, paista uunin alatasolla
175 n. 30 minuuttia
kiertoilma: 160 asteessa n. 30-35 minuuttia
Kaakaopohja
3 kananmunaa
1.5 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ leivinjauhetta
- Valmista kuten vaalea pohja.
Sitruunamousse suklaarouheella
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl turkkilaista jogurttia
6 liivatelehteä
1.5 sitruunan mehu
+ sitruunan kuoriraaste
4 dl kermaa
n. 1 dl sokeria (tämä oman maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria
150g Fazerin sinistä suklaata
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Lisää tuorejuusto ja turkkilainen jogurtti kulhoon ja notkista ne. Lisää sokerit ja sitruunan kuoriraaste.
Kiehauta sitruunanmehu, purista liivatelehdistä vesi pois ja laita ne mukiin. Lisää sitruunan mehua niiden päälle niin että ne sulavat.
Kaada liivateseos nauhana valuttaen tuorejuustoseokseen samalla vispaten.
Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen tuorejuusto-liivateseokseen.
Lisää lopuksi suklaarouhe.
- Leikkaa pohjat kolmeen osaan. (kaksi osaa jää yli, ne voi pakastaa)
Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja tee lisää korkeutta leivinpaperilla.
Aseta pohjalle kakkupohja, kostuta ja lisää moussea. Jatka näin kunnes saat kolme täyteväliä.
Laita pohjat niin että värit tulevat vuorotellen: vaalea ja kaakaopohja.
Päällystä kelmulla ja anna hyytyä mielellään yön yli.
Kakku kumottuna seuraavana päivänä |
Sokerikreemi
400g voita
800g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl maitoa.
Vaahdota pehmeä voi vaaleaksi. Lisää tomusokeria desi kerrallaan samalla hyvin vaahdottaen.
Lisää tomusokeri ja maito samalla vatkaten.
Levitä kreemiä kakkuun ensin ohuelti ja sen jälkeen lisää loput jotta kakusta ei irtoa murusia kreemin joukkoon. Laita kakku jääkaappiin.
Suklaaganache
50g tummaa suklaata
50g kermaa
- rouhi suklaa pieneksi ja kaada kulhoon.
- Kuumenna, ÄLÄ keitä, kerma ja kaada se suklaarouheen päälle. Sekoita nuolijalla varovasti mutta varo ylisekoittamista ettei tule ilmakuplia.
Anna hetki jäähtyä ja lisää ruokalusikalla kakun päälle ja päästä valumaan reunoille.
Voit käyttää valumakohtiin apuna teelusikkaa.
Koristele lakritsalla ja noitapilleillä.
Onnea! Onpa hieno kakku ja ihana makuyhdistelmä.
VastaaPoistaKiitos Hovkonditorn! Makuyhdistelmät olivat hyvät -miten vaikeaa voikaan olla niiden päättäminen aina :D
PoistaVoi miten hauska koristelu!
VastaaPoistaKiitos Merituuli! Ajatuksissa oli kiertää lakuilla koko kakku mutta olisi tullut ehkä liiankin tuhtia syötävää, kreemikin kun on aikas makeaa.. :)
PoistaIhan samaa ihastelin! Noitapillit ja lakut ovat raikkaan ja superherkullisen näköisiä!
PoistaNe onkin aika superherkullisia, jokatoinen taisi mennä koristellessa suoraan suuhun.. ;)
PoistaOi nams! Ihana kakku!
VastaaPoistaKiitos! Oli aikas hyvää. :)
PoistaMiten hauska kakku! Ja onnea yhdeksänvuotiaalle :)
VastaaPoistaKiitos Lotta! :)
PoistaOnnittelut blogille vielä tätäkin kautta! Herkullinen kakku! Tuo kahden pohjan yhdistäminen on kyllä hauska idea!
VastaaPoistaKiitos Taru! On ollut mielessä jo pitkään kokeilla kahta pohjaa kakkuun ja jättää sitten se mousse yhteen. Aion tehdä kyllä useamminkin, kiva kun samassa kakkupalassa on eri makuja. :)
PoistaOnnea vielä kerran! Aivan ihana kakku, aivan ihana.
VastaaPoistaKiitos ihana Sari! <3
PoistaIhana makuyhdistelmä tässä kakussa.
VastaaPoistaNo oli, suklaanpalat on kivoja pehmeässä moussessa. :)
PoistaOnnittelut! Komea kakku!
VastaaPoistaKiitos Aila! :)
PoistaIhana kaakku ja tuhannesti onnea <3
VastaaPoistaKiitokset, Peggy! =)
PoistaJestas, minkä näköinen kakku! Mä olen loputtoman kade niille, jotka osaa.
VastaaPoistaKiitos Minni. Onneksi näissä valumakakuissa ei ole niin osaamisesta kiinni, kunhan roiskaisee menemään ;)
PoistaAi vitsi mä katselen aina ihan haltioituneena kuvia tällaisista kakuista! En ikinä kykenisi moiseen luovuuteen koristelussa. Oon ihan liian matemaattinen ihminen siihen. :D
VastaaPoistaKiitos Helinä! :D Heh.. ymmärrän tilanteesi sillä itsellä tietynlainen perfektionismi pilaa monta hyvää projektia kun tulee ajateltua asiat liian vaikeasti. :D
PoistaNAM! Aivan ihana kakku <3
VastaaPoistaKiitos Minna! <3
PoistaOnnea blogille! Hauskan näköinen kakku!
VastaaPoistaKiitos Minna! :)
PoistaOnnea yhdeksästä vuodesta!
VastaaPoistaKiitos paljon!
PoistaWhoa, mikä kakku! Sitruuna ja laku on erinomainen yhdistelmä. Hatunnosto blogille myös.
VastaaPoistaKiitos Minttu! Sitruuna ja laku on kyllä mahtava yhdistelmä, rakastuin noihin Fazerin lakuihin joissa oli raikas sitruunainen täyte. <3
PoistaOnnea 9-vuotiaalle! upea synttärikakku :) laku ja sitruuna on yksi lemppariyhdistelmistäni.
VastaaPoistaKiitos paljon Anne, ja sama! Ihana yhdistelmä. <3
PoistaMahtavan näköinen ja makuyhdistelmäkin on just mun makuun.
VastaaPoistaKiitos! Maut olivat hyvät, ja suklaanpalat moussessa herkullisia. Ei ollut pelkkää pehmoista kakkua syötävänä. :)
PoistaVau mikä kakku! Onnea blogille!
VastaaPoistaKiitos paljon Annaleena! :)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaHaha en heti huomannut tuota kommenttiani ja ihmettelin et enkös jo kommentoinut tähän, ja olihan se siellä! Eli nevermind tuplakommentti :D
PoistaIhana Lotta! <3 :D
PoistaTää on tosi veikeä!
VastaaPoista-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/
Kiitos Heidi! :)
PoistaOnnea upeasta 9-vuoden blogiurasta, voit olla ylpeä! Ja mikä mahtava lakukakku!
VastaaPoistaKiitos Jenni. Ja onnea vielä suomen parhaalle ruokabloggaajalle, olit sen todellakin ansainnut. <3
PoistaTää alkaa mennä yhdeksi ylistykseksi, mutta tuo sun visuaalinen silmä vaan leivonnaisissa on aivan huikea!
VastaaPoistaKiitos Nanna. :) Itse en niin tähän lopputulokseen ollut tyytyväinen, tuli vähän muuta mitä suunnittelin mutta syödyksi se silti tuli.. ;)
Poista