Naku hääkakkuVietimme viime viikonloppuna ystäväni ja hänen miehensä häitä tunnelmallisessa Luukin kartanossa. Valmistin juhliin kakut, joista pääkakkuna oli tämä Naked cake eli nakukakku. Pohjaksi valikoimme porkkanakakun ja muutaman mutkan kautta kakkun täytteeksi päätyi puolukkamousse.
Toiset kakut olivat Pähkinäsuklaakakut joiden pohjana oli suklaacookiespohja ja täytteenä pähkinäsuklaata, maitosuklaata ja koristelu suklaalla ja pähkinällä. 

Kerroskakun mallikakku löytyi netistä, jossa oli käytetty oikeista kukista tehtyjä asetelmia. Morsian ihastui värisävyihin ja niitä mukaillen koitin parhaani mukaan valmistaa kukkaset. Aluksi tuntui kyllä haastavalta kopsata aitoja kukkia ja yksityiskohtia (en tiedä mitä ne olikaan, jotain rimpsua ja heinää :D ) mutta tälläiset näistä tuli. Päävärinä isoissa kukissa oli oranssi jota sävytin kullan kahdella eri sävyllä.
Nakukakkuja voi tehdä useammalla eri tyylillä, osa jättää reunat täysin tyhjiksi jolloin täytteet näkyvät ja hoitavat koristeellisuuden omalla luonnollisella kauneudellaan. Toisiin kakkuihin silaistaan läpikuultavaksi reunat esimerkiksi kreemillä tai kermalla. Mallikakussa oli tehty näin joten sen mukaan sitten tuli tämäkin. Joistakin kohtaa kaavin pohjaa kuitenkin hieman esiin, mielestäni sen tumma sävy sopi tähän niin hyvin.

Kakun pääliosan jätin lähestulkoon paljaaksi, sillä kakkukahvit alkoivat vasta illansuussa joten koristeiden säilymisen vuoksi päädyin kermattomaan vaihtoehtoon.

Porkkanakakun ja puolukkatäytteen ohjeita on tulossa myöhemmin. :)
Ruokapuolen hoiti häissä Somerolainen Pitopalvelu Mahat pinkeäksi, joka valmisti niin mahtavat ruuat että vieläkin kaiholla niitä muistelen. Ja mahat todellakin tuli pinkeäksi!!


Paljon onnea hääparille vielä tätäkin kautta!! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...