Leijona-piparkakut


Sain Confetilta testattavakseni tätä hurmaavaa leijonamuottia. Täytyy sanoa että pikeerityöt on tehty helpoiksi kun muotissa on jokaiselle ääriviivalle yksityiskohtansa. Leijonamuotti ei ole liian suuri eikä pieni, joten syömistä ajatellen koko on just hyvä ja koristelun suhteen koko on sopiva koska yksityiskohdat ei mene aivan liian pienitöisiksi.

Leivoin leijonat piparitaikinasta, ja vuoden keksitöiden jälkeen täytyy sanoa että kylläpäs piparitaikina on tuhat kertaa vaivattomampaa käsiteltävää. Ei tarvita jauhojakaan juuri lainkaan ja osat suorastaan luiskahtavat muotilta irti. Tykkään!


Nämä piparit menisi kyllä ihan ilman koristeluakin, niin kivat yksityiskohdat tulee muotilla eikö?!
Kaulitessa kannattaa muistaa ettei jätä taikinaa liian paksuksi niin muotti ei leikkaa yksityiskohtia irti.Koristele pikeerillä aloittaen esimerkiksi kasvoista, sen jälkeen alaosa ja sitten harja ja häntä. Halutessaan voi pursotella pikeerikerroksen kuivuttua leijonalle harjaa lisää. 

Kun kasvoissa on pikeeri kuivunut, pursota nenä, suu ja kiinnitä silmät.
Kun leijonien pikeeri on kuivunut, voit halutessasi maalata lisää yksityiskohtia ruskealla pastavärillä.Leijonien värit: Ruskea, ruskea + keltainen
Silmät Wiltonin mustia sokerihelmiä
Suomenliput maalattu: Wilton Royal Blue Pastavärillä
                                                               Leijonamuotti: Confetti Oy


4 kommenttia:

 1. Kiitos! Ihana tuo muotti. Tulee kivoja ilman koristeluakin :)

  VastaaPoista
 2. Hurmaavia "jellonia", kuten sisareni poika aikoinaan aina leijonan sanoi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mimmi! Jellonia oli tosi kivat tehdäkin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...