Kuusenkoristepiparit

Joulunkiireet on alkaneet. Tässä on monta rautaa tulessa, kaikenlaisia hommia ja paljon suunnitelmia joista puoletkaan ei tule toteutumaan. :D Mutta yritetään kuitenkin, piparijuttuja ainakin on tuloillaan. 
 Olin viime perjantaina Vantaan Confetissa pitämässä koristelunäytöstä, ja kerroin vinkkejä piparkakkujen koristeluun. Päivä oli aivan ihana ja superkivoja ihmisiä poikkesi juttelemaan. Pelkäsin etukäteen saankohan tehtyä käden tärinältä mitään mutta onneksi alkujännitys kaikkosi aika nopeasti. Kuvia en ehtinyt ottaa ollenkaan, Taru kuvasi pätkän livekuvaa joka on katsottavissa mm. Vantaan Confetin fb:ssä.  

Tein kuusenkoristeita tässä eräs päivä, ja pääsin kokeilemaan uutta hankintaani kultamaalia. Se on aivan ihana tuote ja heti valmista käytettäväksi. Kultamaalilla saa kätevästi maalailtua yksityiskohtia ja pienellä siveltimellä aivan ohuitakin kohtia.


Pursota pikeerillä ensin reunat ja saman tien täytä se. Tee ensin punaiset yksityiskohdat jonka jälkeen valkoiset, näin värit eivät sekoitu keskenään. Pursota valkoiset yksityiskohdat ja ääriviivat. Anna pipareiden kuivua mielellään vuorokausi. Maalaa kultamaalilla yksityiskohdat.


Kiinnitä narut ja paketoi halutessasi sellofaanipussiin ja anna lahjaksi/joulukortiksi.

Tarvitset:
Kuusenkoristepipareita
Pikeeriä
Progel pastaväriä Punainen ( + pisara mustaa Progel väriä)
Wilton Royal Blue
Kultamaalia


Pikeeri:
1 kananmunan valkuainen
n.3 dl tomusokeria
tilkka sitruunanmehua

- Vaahdota hetki valkuaisia niin että se on vaahtoa. Lisää tomusokeria desi kerrallaan, aina välissä hyvin vatkaten ykkösteholla. Vatkaa viimeisenä minuutin verran. Pikeerin tulee olla hitaasti liikkuvaa, mutta niin että pinta tasoittuu sileäksi kulhoa ravistaessa. 
Jos pikeeri on liian paksua, lisää teelusikallinen vettä ja vatkaa tasaiseksi. Jos on liian löysää, lisää hieman tomusokeria.
Kopauta kulhoa pöytää vasten jolloin isoimmat ilmakuplat lähtevät. 

Jaa pikeeri kuppeihin ja värjää pastaväreillä. Lusikoi pursotuspussiin.2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...