Mokka-pähkinäleivokset

Kaikki jotka pitävät Bebe-leivoksista, pitävät myös näistä!
 Tämän leivoksen sisällä on herkullinen hasselpähkinätäyte, eli "kiisseli" ja kaiken kruunaa päälle tuleva mokkakuorrute.

Herkkuleivokset ovat hieman työläitä valmistaa, mutta lisään loppuun pienen vinkin joka helpottaa hommia. :)


Lähdin viime talvena googlettamaan tälläisiin ohjetta ja päädyin Mimmin blogiin, jossa oltiin tehty Mokkaleipiä. Kommentteja seuratessa huomasin että Pullahiiri oli valmistanut tuolla ohjeella leivoksia, joten koukkasin vielä hänenkin blogiin ja poimin ohjeen talteen. 

Mokka-pähkinäleivokset

14- 16 kpl

250g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
250g vehnäjauhoja

Täyte

1 dl kermaa
2 keltuaista
3/4 dl sokeria
1.5 rkl Maizenaa
3 rkl vahvaa kahvia
60g jauhettua hasselpähkinää
100g  voita

Kuorrute: 400g tomusokeria, vahvaa kahvia (ripaus kaakaojauhetta)

- Kuumenna ensin kattilassa kerma, maizena, sokeri, keltuaiset ja kahvi niin että seos sakenee. Lisää pähkinäjauho ja anna seoksen jäähtyä kylmäksi. 

-Tee sillä aikaa pohjataikina vatkaamalla voi ja sokeri kunnolla.
-Lisää muna koko ajan vatkaten.
-Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, tee taikinasta tasainen. Anna tekeytyä hetki kylmässä.
-Painele taikinaa leivosvuokien pohjalle ja reunoille ohut kerros.
-Paista 170- asteessa n. 12-15 minuuttia.
Leivospohjien ei tarvitse saada väriä.

- Notkista täytteen rasva kulhossa vatkaamalla ja lisää "kiisseli" vähitellen joukkoon. 
Täytä jäähtyneet leivospohjat täytteellä. 

.- Tee kuorrute lisäämällä kahvi (ja halutessasi kaakaojauhe) tomusokerin joukkoon. 
Tee kuorrutteesta helposti levittyvää mutta ei kuitenkaan valuvaa.
Levitä kuorrutusta leivoksen päälle, koriste nonparelleilla, kahvinpavuilla, hasselpähkinällä tms.


Minusta nämä ovat parhaimmillaan hieman kohmeisina.. ..mmmm.... 


Ja sitten se helpotusvinkki jonka luin myös Mimmin blogista. 
Jaa työvaiheita eri päiville, valmista leivospohjat valmiiksi ja vasta seuraavana päivänä tee täyte ja kuorrutus.
Leivospohjat voi myös pakastaa.



10 kommenttia:

  1. Oi oi, näyttää hyvältä, harmi vaan kun pidän paussia tällaisilta herkuilta

    VastaaPoista
  2. Nää on niin suloisia leivoksia, tuollaisia pikkuisia! :-) Ja täytekin kuulostaa niin herkulliselta..nam!

    VastaaPoista
  3. Voi hyvän tähe, ku näyttää herrrrrkullisille, niiii kauniille ja ohojeesta päätelle myös ihanan makusille, pääsispä maisteleen!

    VastaaPoista
  4. Migu, noh. Kun paussit on ohi, niin leipase sitten :)

    Mimosa, nämä olivat tosi herkullisia minileivoksia :)

    Anne-64, Herkkuja olivat ja täytekin oli tosi hyvää.
    Aloin muistelemaan niin taisin lisätä täytteeseen vielä Cappuccino-pikakahvijauhetta? En muista määriä joten jätän mainitsematta ohjeessa :)

    VastaaPoista
  5. Ensi viikosta alkaen kun taas ehtii leipomisiin syventyä, taidanpa minäkin tehdä näitä näin bebe-versioina, näyttävätIHANILLE.... nuo mokkaleivät pikkuleipänä ovat edelleenkin minun lemppareita....joita ei oel aikoihin tullut tehtyä.

    VastaaPoista
  6. Ohje oli tosi hyvä! Kaikki pitivät näistä.
    Kun linkittelin osoitettasi näihin päätin että ensi kerralla teen pikkuleipäversiona. Tulee vähän liiankin hyvää.. ;)

    VastaaPoista
  7. Jos meidän isännältä kysyy mitä leivon, vastaus on bebet tai korvapuustit, täytyypi kokeilla, herrrrrkullisen näköisiä :)
    Täytekakut ei oikein enää uppoo, outoa??? ;)

    VastaaPoista
  8. On, tosi outoa.. ;)
    Jos mä saisin pyytää jotakuta leipomaan jotain, voisin vastata samoin. Molemmat on isotöisiä mulle, että harvemmin tulee alotettua :D

    VastaaPoista
  9. aijai sentään mikä herkku! Tykkään saksanpähkinöistä ja "mokkajutuista", näitä kokeilen ihan ehdottomasti!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Mustikka-valkosuklaakakku

Juhlimme viikonloppuna 13-vuotiasta esikoistani. Kahvipöytään tuli kolme kakkua, yksi niistä oli tämä johon kokosin hyväksi havaittuja täyt...