Muonitin viikolla jälleen talkooporukkaa. Tällä kertaa ruokana oli makkarakeittoa, meillä on ensinnäkin makkaraa ihan kiitettävän paljon pakastimessa ja toiseksi keitto on helppo pitää kuumana kun syömisajankohta ei ole niin selvä.
Kun keitto on tomaattinen, tykkään maustaa sitä aina hieman tulisemmaksi. Jos meillä olisi ollut maustekurkkuja, niitä olisin laittanut ehdottomasti mukaan myös!
Tomaattinen kanamakkarakeitto
10-15 isohkoa perunaa
2 porkkanaa
1 varsiselleri
2 sipulia
800g kanamakkaraa
5 valkosipulinkynttä
suola, pippuri, chilijauhe, cayennejauhe, kasvisliemikuutio (käytin vastaavaa mausteseosta)
1 prk tomaattipyrettä
lehtipersiljaa
- Kuori ja pilko perunat, porkkanat ja selleri. Lisää kattilaan vettä ja mausteet.
- Kun perunat on lähes kypsiä, lisää makkarakuutiot ja tomaattipyre ja jatka keittämistä keskilämmöllä.
- Sammuta levy, lisää pinnalle lehtipersiljaa, laita kansi päälle ja anna hetken aikaa muhia.
Habanerokitchen on askarrellut ruoka- ja leivontablogeista videopätkiä Youtubeen. Käykäähän vilkaisemassa Herkkuhovin versio. :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)